V Cities: Skylines můžete stavět výrazně větší města bez navýšení HW nároků
zdroj: tisková zpráva

V Cities: Skylines můžete stavět výrazně větší města bez navýšení HW nároků

6. 11. 2015 16:45 | Novinky | autor: Adam Homola |

Populární budovatelská strategie Cities: Skylines žije velmi aktivním životem díky hráčům i vývojářům. Dokládá to nejnovější patch, který plní přání komunity, a zvyšuje některé stavební limity. Ve výsledku tak můžete už tak obrovská města stavět ještě o něco větší. Tvůrci také zvýšili o 50 % limit na zóny i budování a o 12,5 % limit na silnice.

K navýšení limitů došlo z prostého důvodu: hardwarová náročnost. Dřív by to jednoduše nešlo, aniž by se nezvedly hardwarové nároky hry. Jenže v mezidobí hru optimalizovali tak často a intenzivně, že si vytvořili dostatečný výkonový prostor pro navýšení limitů. HW nároky se tak zvedat nemusí, i když všichni dostanou možnost stavět větší města.

Na moderech to vývojáři nechat nemohli, protože by to pravděpodobně rozbilo jiné části hry. Limity jsou navázané na několik komplexních systémů a bylo by příliš časově náročné to všechno předělat kvůli moderům. Proto aktuální kompromis. Zvýšení navíc není finální, ale ono prý "nic není finální", dle slov zástupce Paradoxu z oficiálních fór.

Vedle limitů přinesl patch také spoustu oprav a tvůrci se na fórech podělili o několik budoucích úprav. U žádné z nich zatím neslíbili termín vydání, ale například školy aktivní i během noci jsou chybou, kterou snad brzy odstraní. Solární elektřina, která v noci pro změnu nefunguje, chybou není - jde o věc balancu, na který se studio ještě podívá.

zdroj: Archiv

Stejně tak si vývojáři posvítí na podezřele nízký nebo až neexistující turismus. Jde prý o problém balancu, nebo jde o regulérní bug a tvůrci ho budou řešit, stejně jako obtížnější stavění během noci, nízké ceny pozemků, špatné chování služebních vozidel, příliš nízké výdělky z taxíků nebo třeba těžší umisťování a propojování objektů na pobřeží.

Úprav se jednoduše chystá hodně a podle fór se zdá, že tvůrci mají o feedbacku dobrý přehled, jen se ke všemu nemohou dostat hned. Kompletní seznam všech aktuálních i chystaných změn najdete na fórech hry.

Nejnovější články