V Dance of Death musíte ochránit viktoriánský Londýn před Jackem Rozparovačem
zdroj: tisková zpráva

V Dance of Death musíte ochránit viktoriánský Londýn před Jackem Rozparovačem

15. 2. 2019 14:48 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Viktoriánská éra má své vlastní nezaměnitelné kouzlo a detektivní adventura Dance of Death: Du Lac & Fey k němu přidává spoustu dalších zajímavých elementů. Mluvící psy, Jacka Rozparovače, artušovské legendy… Do vyšetřování brutálních vražd se zapojí reálné i fiktivní postavy a tým Salix Games se chlubí samými zvučnými jmény, od scenáristů po dabéry. Co má společného Londýn konce devatenáctého století a Sir Lancelot?

Dance of Death: Du Lac & Fey si bere na paškál chudinskou londýnskou čtvrť Whitechapel, kam se v roce 1888 vrací hrdinové artušovské legendy, aby zastavili řádění nechvalně proslulého Jacka Rozparovače. Nesmrtelný rytíř Sir Lancelot Du Lac a čarodějnice Morgana Le Fey, která na sebe bere podobu psa, musí zabijáka vystopovat v nebezpečných londýnských ulicích.

I přes celkem roztomilý vizuální styl, který míchá 2D a 3D grafiku, má jít o temný a napínavý příběh a rozhodně nepůjde o hru pro děti. Kromě násilí a nějakých nechutných scén se ve hře objeví i nahota, drogy nebo rasismus a homofobie „typické pro dané období.“

zdroj: Archiv

Fiktivní postavy z artušovských legend se míchají s těmi reálnými, včetně poslední z Jackových obětí, Mary Kelly, a historicky přesná by měla být i místa vražd. Na vývoji se podílí experti na viktoriánskou éru, kteří se postarají o to, aby z Dance of Death nebyl šílený paskvil – i když, mluvící psi?

Příběh se bude všemožně větvit, ve svém vyšetřování totiž nemusíte být vůbec úspěšní a budete jím ovlivňovat osudy hned tří hratelných postav. O jejich dabing se postarají herci s bohatými seriálovými a herními zkušenostmi. Sira Lancelota namlouvá Gareth David-Lloyd, kterého můžete znát ze seriálu Torchwood anebo coby Solase z Dragon Age: Inquisition, Morganu Le Fey dabuje Perdita Weeks, která hrála třeba Mary Boleyn v Tudorovcích.

Salix Games jsou nově založeným nezávislým studiem, ovšem plným vývojářů se zkušenostmi z AAA projektů třeba v Rocksteady nebo Lionhead. Autory příběhu jsou scenáristé Batman: Arkham Knight Philip Huxley a Jessica Saunders, která se podílí také na zvukovém designu a je jedním z objevů Britské akademie.

Dance of Death: Du Lac & Fey rozpoutá „podzim teroru“ na Steamu trochu paradoxně už na jaře, vychází totiž 5. dubna. Na čarodějnici Morganu v těle kolie s heterochromií ale asi těžko zapomenu ještě dlouho potom.

Nejnovější články