V Dieselpunk Wars si postavíte tank, loď, vzducholoď či ponorku a vyrazíte do akce
zdroj: tisková zpráva

V Dieselpunk Wars si postavíte tank, loď, vzducholoď či ponorku a vyrazíte do akce

21. 1. 2020 13:00 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Crossout, Robocraft, Scrap Mechanic, Terra Tech, Space Engineers, Trailmakers… Všechny tyto hry spojuje jeden mechanismus – možnost postavit vlastní vozidlo z kostek, trojúhelníků a dalších, klidně i specifičtějších tvarů. Na stejném principu je založená i hra Dieselpunk Wars, prvotina mladého polského studia Image Power, která vsází na singleplayer.

Asi nejzajímavější na Dieselpunk Wars je možnost postavit vyzbrojená vozidla schopná jízdy po hornatém povrchu, plavby po moři i pod jeho hladinou a plachtění vzduchem. Z materiálů není zjevné, zda může jedno vozidlo zvládnout vše najednou, ale v otevřeném světě budete mít možnost svůj výtvor kdykoliv přestavět a přizpůsobit podmínkám, kterým zrovna čelíte.

Plněním misí si odemknete nové stavební „kameny“ z plánovaného seznamu čítajícího alespoň 250 kousků. Každý prvek musí být napojený na jádro vašeho vozu, které se snažíte uchránit před útoky nepřátel různými druhy plátování. Kromě pasivní obrany dojde i na rozličné zbraně od kulometů přes raketomety až po torpéda. 

zdroj: Archiv

Singleplayerová kampaň hraje prim a nebude chybět ani možnost vydat se do arény proti počítači, který bude ovládat vaše výtvory. Multiplayer tu není, což ale dává jistý smysl. Proč se snažit jít přímo proti Crossoutu a udělat prakticky totožnou hru, když můžete vzít jeho základ a potěšit jím hráče, kteří multiplayeru neholdují?

Dieselpunk Wars jsou momentálně na Kickstarteru, kde se snaží vybrat velmi střídmých 7 tisíc dolarů. Na dosažení tohoto cíle mají ještě 41 dní a zatím se podařilo sehnat jednu desetinu. Pokud přispějete alespoň čtyřmi dolary, dostanete po dokončení kampaně možnost vyzkoušet si hru v demoverzi, plnou hru si zajistíte přispěním dvojnásobku.

Je dobré zmínit, že tvůrcům se podařilo sehnat velkého vydavatele PlayWay, takže budoucnost hry by možná nemusela být závislá na úspěchu kampaně.

zdroj: Archiv

Nejnovější články