V DLC Monks and Mystics pro Crusader Kings II přijdou na řadu mnišské řády a kulty
zdroj: tisková zpráva

V DLC Monks and Mystics pro Crusader Kings II přijdou na řadu mnišské řády a kulty

5. 12. 2016 16:23 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Už dlouho jsme nedostali nové rozšíření už tak košatého života středověkého vládce v Crusader Kings II, a tak jsou tu Monks and Mystics, kteří vám přidělají buď spoustu vrásek na čele a nebo spoustu možností, jak rozšířit svou moc. A nejspíše obojí najednou.  Do hry totiž přidává Societies, tedy spolky, tajné i veřejné, které mohou ovlivňovat vaši politiku, postavu, veřejné i zákulisní intriky.

S tím se samozřejmě pojí nové unikátní události a akce, které mohou ovlivnit vašeho vladaře. Prvním z možných uskupení jsou Mnišské řády, které nabízí posty pro postavy, které nemají církevní pozadí, za což dostanete bodíky Piety. Ovšem pozor, každý řád samozřejmě čeká něco na oplátku.

Kulty jsou vše, co není v součinnosti s oficiální církevní tezí. Gnostické hereze, uctívači Satana, prostě podvratné živly, které nikoho z katolické církve nepotěší. Jenže, cesta alternativního poznání může být tak lákavá….

zdroj: Archiv

Každopádně, ať se již přidáte k jakékoliv společnosti, můžete začít šplhat skrz její ranky, čímž si otevíráte nové vlastností a také se před vámi otevírají nové události a rozhodnutí. Jako bohabojný vládce také můžete vysílat svého kaplana na misi, aby nalezl hnízdo kacířů na vašem území, které pak následně vypálíte a kacíře upálíte.

Společně s tím se pojí i čtvrtá akce, jíž budou moci všichni vaši členové dvorské rady vykonávat. Navíc se ve hře objeví nájemní vrazi, archeologické expedice, svaté relikvie (půjdou i padělat?), prastaré poklady a další. Kdy Crusader Kings II: Monks and Mystics vyjde netušíme, Paradox jako vždy říká „brzy“.

Nejnovější články