V Extinction se pustíte do obrovitých orků ve stylu Attack on Titan
zdroj: tisková zpráva

V Extinction se pustíte do obrovitých orků ve stylu Attack on Titan

2. 6. 2017 11:55 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Orci jsou a vždy snad budou opravdu drsní zelení týpci, s nimiž je radost se utkat v jakékoliv hře, ale v reálu by s vámi měli velice krátký proces. A teď si představte, že někde existuje svět, který je sužovaný právě orky, jenže ne úplně běžným druhem. Ve světě akční bojovky Extinction z dílny Iron Galaxy totiž dorůstají výšky kolem padesáti metrů a na vás bude tahle monstra zastavit.

V dávných dobách byl svět pod invazí nepřátelské rasy zvané Ravenii, která se nehodlala dělit o planetu s nicotnými lidmi. Tehdy lidstvo válku vyhrálo, hlavně díky mocným ochráncům, kteří byli jako jediní učeni v boji prastarého řádu. Lidé na tuto hrozbu dávno zapomněli a začali se klasicky mydlit mezi sebou. Dávnému nepříteli stačilo jen počkat, až se lidstvo samo oslabí. Když pak opět zaútočili, neměl lidstvo kdo bránit. Až na vás, bojovníka Avila, posledního z ochránců.

V roli Avila budete zachraňovat jedno město po druhém před nájezdy obrovitých orčích titánů s armádami létajících impů. Hlavní mise budou spočívat v záchraně civilistů a občas se naskytne příležitost vyřešit nějaký vedlejší quest, který vám odemkne různá vylepšení ulehčující váš postup kampaní.

zdroj: Archiv

Pokud jde na něco usuzovat z prvního traileru, velký důraz je kladen na dynamický pohyb městem. Žádný objekt pro vás není překážka. Avil umí šplhat po stěnách a poskakovat po šikovně nastavených trámech ve stylu série Assassin’s Creed, běhat po stěnách jako Princ z Persie a má dokonce bič, na kterém se může zhoupnout zachycením se třeba za impovu hlavu. Při tom všem pobíhání samozřejmě neustále švihá mečem a krájí, co zrovna přijde pod ruku. Boj má být ostatně také velice dynamický, navázaný na pohyb – efektní otočky, elegantní skluzy nebo útoky z výšky protivníky jistojistě uzemní.

Dynamiku má podpořit i plně zničitelné prostředí, které se působením obřích nohou v průběhu boje stává větší a větší výzvou. Hra nezapomíná ani na multiplayer, pro který můžete vytvářet vlastní arény rozmisťováním různých objektů a nastavováním cílů. Do těch pak pustíte ostatní hráče a poměřujete si výsledné skóre. Případně si můžete vyzkoušet mód Extinction, jakýsi tower defense, kde se snažíte přežít nespočet hord za sebou.

Tím hlavním lákadlem je však souboj s bossy, který jako by z oka vypadl manze a anime Attack on Titan. Ve filmečku to vypadá celkem snadno, byť obří ork disponuje regenerací, kdy jen trošku zabere a naroste mu nová ruka. Jak se ale zdá, bez hlavy je naprosto bezmocný. S jedním titánem si Avil hravě poradí a je dokonce odhodlaný postavit se i desítkám najednou, jak můžete vidět v závěru povedeného filmečku. Zda to ale zvládne, se dozvíme na začátku roku 2018 na počítačích, PlayStationu 4 a Xboxu One.

Nejnovější články