V hororové akci Dead Crusade jdete proti morovým zombíkům
zdroj: tisková zpráva

V hororové akci Dead Crusade jdete proti morovým zombíkům

11. 4. 2014 12:08 | Novinky | autor: Adam Homola |

Her se středověkou tématikou moc není, což hraje do karet Kingdom Come: Deliverance. Kooperativní akce Dead Crusade má svůj základ také v autentických historických událostech středověku, ale bohužel se jich nedrží zuby nehty jako hra Dana Vávry a spol. Tvůrci Dead Crusade popustili uzdu fantasii a i když se jejich dílko odehrává v zajímavém období, kdy v Evropě řádila morová epidemie, budete se potýkat s něčím jiným než jsou jen běžní nakažení lidé.

Dead Crusade se považuje za “svěží pohled na zombie apokalypsu”, kterou představuje výrazně zákeřnější forma tehdejší černé smrti. Stručně řečeno nakažení morem hned nezemřou, ale stane se z nich středověký ekvivalent zombies. Vás se mor zatím nedotkl a tak budete společně s dalšími přeživšími masakrovat hordy zombie nepřátel. Zdejší zombíci, kterým se říká “plagued”, jsou trochu čipernější a neloudají se jen s rukama napřaženýma před sebou.

Dead Crusade zdroj: tisková zpráva

Můžou uhýbat, krčit se a dělat výpady i protiútoky, takže by měly být souboje alespoň trochu taktické - nepůjde o bezhlavé švihání mečem sem a tam.

Nahrávat by tomu mělo i unikátní chování některých zombíků - například zombíci dělníků se přesile nepostaví a raději zbaběle utečou, zatímco jiní budou motivovat ostatní nepřátele, aby bojovali lépe. Ve hře nebudou chybět ani třídy (soldier, plague doctor, executioner...) a půjde hrát z pohledu první i třetí osoby.

Rubání slibují tvůrci oživit právě pomocí moru. Když nebudete dávat pozor, můžete chytit nějakou infekci, která radikálně ovlivní způsob hraní. Celé to okoření ještě RPG prvky, schopnosti, statistiky, perky a podobné nezbytnosti.

Dead Crusade je také jednou z indie her, které poběží na Unreal Engine 4, takže o grafickou stránku hry bychom se bát neměli.

Na videu hra vypadá hodně rozpracovaně. Aby taky ne, když se s vydáním počítá až v posledním kvartále příštího roku. Vývojáři navíc dělali prototyp na Unreal Engine 3, ze kterého je ve videu také několik záběrů.

Jestli vás hra zaujala, můžete se dozvědět víc informací na Kickstarteru a klidně i přispět nějaký ten dolar. Budou ho potřebovat - 250 tisíc dolarů není málo a zatím mají vybráno docela málo.

Nejnovější články