V humorné adventuře 3 Minutes to Midnight chcete zabránit poválečné katastrofě
zdroj: tisková zpráva

V humorné adventuře 3 Minutes to Midnight chcete zabránit poválečné katastrofě

5. 2. 2018 15:23 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Vývoj hry můžete pojmout různými způsoby, z nichž si nové studio Scarecrow vybralo ten nejprofesionálnější. Scarecrow Studio právě chystá svou první hru – point-and-click adventuru 3 Minutes to Midnight. Jejich prvotina vyjde rovnou v 15 jazycích včetně češtiny a je vidět, že tvůrci nic nepodceňují a snaží se pokrýt co nejvíc adventurních nadšenců.

Ocitáte se na konci 40. let minulého století, tedy krátce po skončení druhé světové války. Lidé stále oslavují konec válečných hrůz, ale to ještě netuší, že v jakémsi městě uprostřed Nového Mexika se chystá spiknutí proti celé lidské rase. Spiknutí se pokusíte zabránit v roli Betty (to je ta nafrňěná slečinka ze začátku videa níže), jenže čelíte docela unikátnímu problému. Nikdo si najednou vůbec nic nepamatuje.

Tvůrci rovněž vedou vlastní blog, kde sdílí moudra nabytá při vývoji hry, ale i z různých přednášek, odkud čerpali důležité informace. Jedna z nich patřila Valve, jejíž body 3 Minutes to Midnight perfektně odráží – cílit na nejdůležitější trhy s jejich jazykem (ne, my v takovém seznamu nejsme, a přesto se dočkáme titulků), komunikovat s komunitou a udělat dobrý trailer. Poslední bod se jim dle mého názoru podařil na výbornou (nezapomeňte zapnout české titulky):

Sice bych se obešel bez infantilního fekálního rádoby vtípku, ale jinak jde o docela originální představení hry. Uvaděč vám představí některé postavy, stylovou grafiku, povedený dabing a hlavně tedy všudypřítomný humor. Okrajově se dotkne i příběhu, o který jde v adventurách především.

Co se stane 3 minuty před půlnocí se jen tak nedozvíte. Hra je totiž naplánovaná až na první kvartál roku 2019. V září se počítá s kickstarterovou kampaní, během které budete mít možnost pořídit si PC verzi s několika bonusy. Kromě Windows, Mac a Linux se plánují i mobilní verze a verze pro všechny současné konzole. A časem by mělo dorazit i demo. Tomu říkám servis. 

Nejnovější články