V humorné adventuře Gibbous: A Cthulhu Adventure se Lovecraft potkává s klasikou à la Lucas Arts
zdroj: tisková zpráva

V humorné adventuře Gibbous: A Cthulhu Adventure se Lovecraft potkává s klasikou à la Lucas Arts

18. 4. 2016 13:09 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Netradičním spojením hororu, fantasy, díla H. P. Lovecrafta a svérázného humoru chce zaujmout point and click adventura Gibbous: A Cthulhu Adventure. Zhostíte se v ní role hned trojice protagonistů včetně kočky, kteří se potýkají s podivnými okultisty, voodoo i mrtvým Cthulhu, a snaží se váš při tom všem omráčit svými hláškami, ladnými animacemi a netradičními reakcemi při naopak tradičním zkoušení všeho na vše. Hratelnou ukázku své roční snahy (zatím vyvíjeli po práci) nabízejí tvůrci z rumunského města Tirgu Mures na Kickstarteru, kde potenciální zájemce žádají o necelých 40 tisíc švýcarských franků.

Příběh hry se motá všude možně okolo Cthulhu, Necronomiconu a vůbec díla H. P. Lovecrafta s tím, že inspiraci hledají autoři například i v díle Alfreda Hitchcocka. Všechny zmíněné zdroje inspirace chtějí přetavit do klasické point and click adventury, která nešetří hláškami a nutí hráče k prozkoumávání lokací a zkoušení, co jaká interakce s prostředím bude mít za následek. Z nějakého důvodu totiž tvůrci usoudili, že právě to v moderních adventurách chybí.

Aby hráče ke klikání na všechno, co je interaktivní, motivovali, nacpali do hry řadu alternativních hlášek pro každou akci. Až tedy budete po desáté zkoušet strčit kočku do zásuvky, uslyšíte zřejmě desátou originální větu, že to asi není nejlepší řešení. Nebo tak nějak si alespoň systém lze představit, protože tvůrci neřekli, kolik alternativních odpovědí ve hře na každou akci mají...

zdroj: Archiv

Jestli se sázka na hezkou kreslenou grafiku, tradiční hratelnost a snahu o humor za každou cenu tvůrcům ze studia Stuck in Attic vyplácí, si můžete vyzkoušet ve zmíněné demoverzi, která je ke stažení na Kickstarter stránce nebo homepage hry.

Nejnovější články