V komiksové akční adventuře Fimbul odvrátíte blížící se Ragnarök
zdroj: tisková zpráva

V komiksové akční adventuře Fimbul odvrátíte blížící se Ragnarök

23. 10. 2018 10:09 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Zvláštní to slovo, Fimbul. S Ragnarökem se setkávám na každém kroku, v každé hře, která se jakkoliv zabývá tematikou Vikingů. Ale Fimbul? Ještě jsem s ním neměl tu čest. Vlastně s ní. Jde totiž o opravdu tuhou zimu, která předchází tak slavnému severskému konci světa. Když udeří, víte, že je zkáza za dveřmi. A proto berete meč do ruky a jdete si to vyřídit se zlými trolly Jötnary z Jötunheimu (i když to na titulním obrázku vypadá jinak).

Fimbul je na pohled krásná akční adventura, na kterou nahlížíte poměrně zdaleka. Ujímáte se v ní zesnulého berserka Kveldulvera, s nímž má osud jiné plány, než ho nechat napospas červům pod troskami zdevastované vesnice. Je totiž předurčen k mnohem větším věcem.

Alespoň si to myslí Norny – sudičky ztělesňující čas a utvářející samotné osudy. Podle nich může jen a pouze Kveldulver porazit Jötnary a zabránit tak Ragnaröku ve zničení celého světa. Svoji smrt si zkrátka musí zasloužit. Ne si jen tak padnout při nájezdu, ale nejdříve zachránit úplně vše.

Na to, že Fimbul vychází 29. listopadu, o něm nemáme zas tolik informací. Video níže je důkazem, že akční souboje se sobě rovnými i několikanásobně nerovnými nepřáteli hrají prim. Krev sice stříká na všechny strany, meče tesají do masa a kopí sviští vzduchem, ale potřísnit krásný komiksový vizuál se vám v konečném důsledku nepovede.

zdroj: Archiv

Soubojový systém má být jednoduchý na pochopení, ale obtížný na mistrné ovládnutí, s čímž vám pomohou různé zbraně, předměty a nově nabyté schopnosti. Co už video neprozrazuje, ale obrázky ano, je komiksové vyprávění formou (pravděpodobně) statických ilustrací s bublinami, viz galerie pod článkem.

Kveldulver byl kromě vzkříšení obdařen ještě jednou speciální schopností, která mu dovoluje vrátit se zpátky v příběhu a zvolit jinou cestu. Jsem zvědavý, jak to bude fungovat v praxi, nicméně jako potvrzení rozvětvenosti narativní složky to postačí bohatě. 

Na bližší vysvětlení různých mechanismů si ale musíte počkat (maximálně do výše zmíněného data vydání). Mezi podporovanými platformami sice chybí Xbox, ale na druhou stranu se Fimbulu dočkají majitelé Switche. Jen ne v listopadu, ale až zkraje příštího roku.

Nejnovější články