V konverzační adventuře Night Call pátráte po vrahovi ze sedadla taxíku
zdroj: tisková zpráva

V konverzační adventuře Night Call pátráte po vrahovi ze sedadla taxíku

11. 11. 2016 17:32 | Novinky | autor: Adam Homola |

Příběhová a dialogová adventura Night Call vás zavede do reálné Paříže, kde si rozhodně nebudete vysedávat po kavárnách, obdivovat památky a hledat nějaký románek. Vývojáři ze studia Monkey Moon nechtějí Paříž zbytečně romantizovat a na rozdíl od jiných her či filmů ji chtějí ukázat takovou, jaká skutečně je. Tedy neustále pulzující město plné všemožných lidí. A jeden z nich je vrah.

Vy jste v Night Call obyčejným taxikářem, který zná každý kousek města a vozí lidi převážně v noci. Vaše práce vás baví, pracujete tvrdě a je to příjemná rutina. Všechno se ale změní ve chvíli, kdy policie oznámení propojení série nedávných vražd a požádá občany o spolupráci.

Toho se chytíte i vy a začnete všechny pasažéry vyslýchat. Night Call je tím pádem konverzační adventura, kdy chození po městě a kombinování předmětů nahrazují dialogy a vaše představivost. Je ve vašem zájmu vraha vypátrat, protože za prvé jsou oběti vaši klienti a za druhé to jste právě vy, kdo je viděl naposledy.

Postupně tak zpovídáte všechny pasažéry, ale nebudete to mít jednoduché. Někteří z nich totiž o případu něco ví, zatímco jiní budou znalosti zákulisních informací jen předstírat. A pak k vám do auta nasednout takoví, kteří si budou chtít prostě jen popovídat.

zdroj: Archiv

Tvůrci se chlubí reálnou mapou Paříže o rozloze přes 100 kilometrů čtverečních, ale opět je potřeba připomenout, že drtivou většinu hry uvidíte spíše na konverzační obrazovce, než že byste v Night Call jezdili jako v Grand Theft Auto. Jen a pouze na dialozích ale hratelnost stát nebude, jak tvůrci naznačili v rozhovoru pro IndieGames.com.

Částečně budete řešit také samotné nabírání lidí a jakýsi management svého života. Jestli to bude třeba po vzoru Punch Clubu, nebo nějak jinak, zatím vývojáři prozradit nechtěli. Hra vyjde na Windows, Mac, Linux, iOS i Android, ale zatím neznámo kdy. Vedle vývojářů z Monkey Moon se na Night Call podílí také grafici z BlackMuffin Studio.

Nejnovější články