V krásné plošinovce Planet Alpha ovládáte cyklus dne a noci
zdroj: tisková zpráva

V krásné plošinovce Planet Alpha ovládáte cyklus dne a noci

8. 6. 2018 17:00 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Utíkej, panáčku. Jinak zemřeš. Zašlápne tě mimozemský dinosaurus, po obličeji se ti rozstříkne láva, laser z nebes tě promění v hromádku ohořelých kostí. Planet Alpha není vhodné místo pro člověka, tak honem pryč! Ale kromě obvyklých plošinovkových schopností, jako je skákání nebo pohybování bednami, máš, drahý panáčku, pod palcem ještě jednu, nevídanou dovednost: změnu denní doby.

Veškerý život i neživot na planetě Alpha se točí právě kolem denní doby. Když se náhle snese noc, někteří domorodí živočichové, co by vás jinak uviděli a sežrali, můžou usnout – a jejich místo zaujmou noční predátoři. Vaším nejlepším přítelem je rychlost pohybu i myšlenek. Budete prchat, budete se plížit, budete řešit hádanky, a během toho všeho bude kolem vás kroužit smrt.

zdroj: Archiv

Pro ty, kdo si třeba nevšimli úvodního obrázku nebo traileru: je to moc hezká hra, a co víc, její vizuální styl je celkem unikátní. Však si nejen za umělecké zpracování svého projektu vývojáři už stačili odnést několik ocenění z různých výstav a konferencí, a to se hra ještě ani neblíží vydání.

Kdo si chce zaskákat a zaschovávat se před nepřátelskými životními formami na krásné, tajemné a smrtící planetě, ten si musí počkat minimálně do podzimu. Tehdy by Planet Alpha měla vyjít na PC (Steam), PlayStation 4, Xbox One i Nintendo Switch.

Nejnovější články