V lednu vyjde Echoes of Aetheria, steampunkové JRPG západní provenience
zdroj: tisková zpráva

V lednu vyjde Echoes of Aetheria, steampunkové JRPG západní provenience

4. 1. 2016 11:55 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

JRPG je stále živý žánr, který v sobě skrývá spousty subžánrů. Jeden z těch nejstarších představuje i nová hra jménem Echoes of Aetheria, která vzniká v malém, nejaponském studiu Dancing Dragon Games. Milovníci JRPG okamžitě poznají specifické vizuální pojetí, které doplňují tahové bitvy. Ty ovšem autoři pojímají méně ortodoxně a předvádí systém, který má blíže třeba k takové Banner Saga.

Dancing Dragon Games se ovšem především nechtějí vzdávat základních pilířů žánru, mezi něž patří příběh. Ten se točí kolem několika postav, přičemž ten nejdůležitější hrdina mluví i v traileru. Vše začíná nenápadně, svatbou, která se ovšem zvrtne a najednou se ocitáte na dějišti politických intrik, lásky, zrady a dalších nezbytných propriet epického příběhu.

Sympatické je, že Dancing Dragon Games se na své pojetí JRPG specializují a tak mohou spokojeně cizelovat jednotlivé prvky a využívat systémy, které použili v předchozích titulech. Ostatně, stačí se podívat na drtivě pozitivní hodnocení jejich předešlého titulu Skyborn a je vám jasné, že tihle vývojáři se možná moc nepouští do neprobádaných vod, ale v tom, co dělají, jsou dobří.

V Echoes of Aetheria tak můžete čekat rozsáhlý otevřený svět k prozkoumávání, podobně rozsáhlý crafting, kde se nejspíš ztratí nejeden hráč, protože zde bude na tisíc předmětů, které jde vyrobit, rozebrat či vylepšit pomocí dalších surovin. Zajímavé je, že se autoři zbavili systému náhodných setkání a místo toho budou mít nepřátelé AI na mapě, kde jsou viditelní, a vy se budete moci pouštět do křížku se všemi, kdo se nachomýtnou kolem a nebo naopak plížit se a šetřit lektvary a spol.

V boji, který probíhá na čtvercovém poli 15x15 dlaždic, budou svou roli hrát formace jednotlivých bojovníků a společně se speciálními schopnostmi a kouzly se stávají další klíčovou složkou taktiky. Celkově vypadá Echoes of Aetheria ne jako nostalgické poohlédnutí za dávnými JRPG, ale plně funkční a zábavná hra, která ukazuje, že tento systém vizuálního zpracování a hratelnosti nepatří do starého železa. Hra se blíží svému datu vydání, které je stanovené na 15. ledna a koupit si ji můžete třeba na Steamu.

zdroj: Archiv

Nejnovější články