V logické hře Opus Magnum si můžete namíchat vlastní alchymistickou substanci
zdroj: tisková zpráva

V logické hře Opus Magnum si můžete namíchat vlastní alchymistickou substanci

19. 10. 2017 9:30 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Znáte indie studio Zachtronics, respektive některý z jejich titulů? Já měl kupříkladu tu čest s jejich pásovým puzzlem Infinifactory a programovací brutalitkou TIS-100. Ale špatně nevypadá ani loňský Shenzhen I/O, který připomíná hezčí verzi TIS-100. Každá z těchto her staví na zajímavém a většinou dost složitém logickém mechanismu, a nejinak tomu je u novinky Opus Magnum.

Popsat průběh hry není zas tak snadný úkol. Jen se podívejte na video níže, ať víte, o čem mluvím. Jako vždy jde o jednotlivé výzvy, ve kterých musíte docílit předem daného výsledku. Tentokrát se ocitáte v roli alchymisty, který potřebuje namíchat požadované substance.

Z tohoto důvodu stavíte transmutační přístroje, které různě rotujícími a jezdícími rameny přihazují jednu látku ke druhé, čímž vznikají nové požadované látky. Ty už jen stačí dalšími rameny naskládat do určité konstelace, a máte vyhráno.

zdroj: Vlastní

Docílit výsledku pravděpodobně nebude zas tak složité, ale použít přitom co nejméně mechanismů a vytvořit substanci v co nejkratším čase skrze co nejmenší počet kroků? To bude teprve pořádná výzva. Zvlášť když se budete chtít porovnávat s alchymisty z celého světa, kteří zahltí sociální média exportovanými gify.

Když se vám nějaké Opus Magnum vskutku povede, tak nedělejte ostatním chutě jen gify, ale rovnou je ostatním nabídněte pomocí Steam Workshopu, případně si zde stáhněte práci někoho jiného a přiučte se novým postupům.

A když už vás to míchání lektvarů omrzí a objevení kamene mudrců bude stále v nedohlednu, možná si rádi odpočinete u klasické karetní hry Solitaire. Ne, vážně. Tato nehynoucí klasika, kterou zná snad každý uživatel Windows, se objevila již v předchozí hře Shenzhen I/O s mírnou úpravou a mezi hráči zaznamenala takový úspěch, že ji studio Zachtronics muselo vydat i samostatně. Ve hře se tak můžete těšit na další obměněnou verzi se zaměřením na alchymii.

Opus Magnum vychází již zítra na Steamu v předběžném přístupu a rovnou nabízí editor hádanek, příběhovou kampaň plnou intrik mezi konkurenčními alchymisty, podporu Steam Workshopu a šest vybraných lokalizací. Snad brzy dojde i na dokončení plné verze.

Nejnovější články