V MachiaVillain budujete dům hrůzy ve stylu Dungeon Keepera
zdroj: tisková zpráva

V MachiaVillain budujete dům hrůzy ve stylu Dungeon Keepera

6. 3. 2017 10:00 | Novinky | autor: Adam Homola |

Starý dobrý Dungeon Keeper se pořád těší oblibě a není divu, že se čas od času objeví jeho duchovní pokračovatel. Tím nejokatějším je nejspíš nedávno oznámený titul Dungeons 3, ale daleko k tomu nemá ani jiná novinka – MachiaVillain. Ta jde na věci ale přeci jen trochu jinak a namísto budování zatuchlé kobky tu stavíte dům. Co nejstrašidelnější a nejděsivější dům. 

MachiaVillain se odehrává ve městě Villain City, kde se to jen hemží záporáky. Vy se do města nastěhujete, ale namísto perfektního domu hrůzy dostanete prázdnou parcelu a zbytek je na vás. A tak začnete postupně stavět, a hlavně vybavovat dům tak, aby se z něj stal regulérní dům hrůzy, a to rovnou nejděsivější sídlo široko daleko.

Dům ale nebude strašidelný jen sám o sobě. Musíte do něj nalákat i příslušná monstra, což znamená postavit například kryptu pro upíry, šílenou laboratoř pro šíleného vědce, kuchyň pro kanibaly, nebo luxusní bazén pro oběti a svého žraloka.

zdroj: tisková zpráva

Skrze lepší výbavu do domu lákáte jeho hororové osazenstvo – démony, monstra a vůbec všechny ty záporáky, které znáte z filmových hororů. Každé monstrum má nejen svůj bojový styl, ale hlavně i své vlastnosti a potřeby, kterým se musíte věnovat. Spokojená monstra znamenají větší šanci na zabití nevinných obětí.

Jenže tady se musíte řídit podle jasně daných pravidel a nemůžete si zabíjet jen tak koho se vám zachce. Například panny musíte nechat až na závěr, pejskovi nesmíte ublížit a oběti musíte likvidovat ve chvíli, kdy jsou o samotě. Oběti se přitom musíte snažit do domu nalákat a jejich složení bude pestré, od bankéřů a nerdů, přes huliče, rozverná děvčata, až po celebrity. I monstra musí dbát na vyváženou stravu a vy byste tak měli dbát na správné složení obětí.

MachiaVillain zdroj: tisková zpráva

Jen si dejte pozor na to, aby vám pak jednou na dveře nezaklepal lovec monster, protože s ním už budete mít těžší pořízení. Ve hře se budete muset ale také bránit, protože čím lepší dům hrůzy budete mít, tím spíše si na něj udělají zálusk jiná monstra. Ze všech nepřátel pak bude padat i loot sloužící ke craftování užitečných předmětů.

MachiaVillain by se mohla vyklubat docela zábavná alternativa k Dungeons 3 a vůbec všem hrám podobného typu. S vydáním hry se počítá na letošní podzim, a to pro PC, Mac a Linux.

Nejnovější články