V Man O'War: Corsair se stanete pirátem na mořích Warhammeru
zdroj: tisková zpráva

V Man O'War: Corsair se stanete pirátem na mořích Warhammeru

2. 9. 2015 16:20 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Přiznám se, že jsem neznal původní deskovou hru Man O'War z dílny Games Workshop. Ta do světa fantasy Warhammeru zakomponovala námořní dobrodružství, která jsou logicky v tomto nemilosrdném zasazení mnohem nebezpečnější a šílenější, než kdyby se vše odehrával v naší historické realitě. Ostatně, u nás ten žralok nemá třicet metrů na délku. Nyní se pokusí část myšlenky původní hry oživit v herním formátu studio Evil Twin Artworks (stojí například za Victory at Sea) s titulem Man O'War: Corsair.

Ve hře se stanete neznámým kapitánem, který se vydává se svou více či méně věrnou posádkou plavit po divokých mořích. V první řadě budete samozřejmě bojovat s jinými kapitány, ať už válečných nebo obchodních lodí, lidi, elfy či trpaslíky a samozřejmě, na pořad dne přijdou i mořské stvůry, které si ve Warhammeru v ničem nezadají s těmi suchozemskými. Tak mě napadá, skavení piráty asi nepůjde urazit klasickou hláškou „ty suchozemská kryso!“

V posádce zjevně budete moci mít de facto kohokoliv z místních ras (sázím, že temní elfové by mohli být obzvláště efektivní) a vlastně i povolání. Sice nevím, jak moc by se na palubě vyjímal bretonský rytíř na koni, ale rozhodně se vyplatí mít pro případný střet v podpalubí mága a nebo cvičeného gryfa.

Ve hře prý navštívíme více než padesát přístavů včetně Erengradu či Saratosy. Samotnou loď ovládáte z pohledu třetí osoby a zatím není jasné, zda budou vaši námořníci zautomatizovaní nebo je bude třeba ovládat přímo a nebo si dokonce po jejich boku zabojujete. Ostatně, když se podíváte na oficiální stránky, mnoho konkrétních informací zde nenajdete, jen úvod do universa a slib, že hra vyjde příští rok na PC.

zdroj: Archiv

Nejnovější články