V Nanotale zabíjíte své nepřátele psaním na klávesnici
zdroj: tisková zpráva

V Nanotale zabíjíte své nepřátele psaním na klávesnici

11. 3. 2019 12:41 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Koncept typing her, které z psaní na klávesnici dělají herní mechaniku, není ničím novým. Sami tvůrci Nanotale už mají za sebou Epistory – Typing Chronicles, která stála přesně na tom samém principu. Namísto gamepadu si připravte písmenka a pořádně hbité prsty, jedině s nimi totiž jako archivářka Rosalind můžete zachránit skomírající planetu.

Všechno v Nanotale se ovládá písmenky, takže s jejich pomocí budete řešit logické hádanky i šarvátky. Slova někdy mohou bolet víc než činy, ale těžko říct, jestli se to v tomhle případě počítá, když tady reprezentují samotné akce. Ovládáte jimi všechno od pohybu přes souboje až po herní menu.

zdroj: Archiv

První díl Typing Chronicles od Fishing Cactus má do této chvíle skvělá hodnocení a Nanotale se drží základní myšlenky i krásného vizuálního stylu světa. Který by ale brzy tak krásný být nemusel, protože strom života začal zpívat svou poslední píseň, což znamená jediné – svět umírá. Archivářka Rosalind se vydává sbírat vzorky rostlin a nerostů, aby je analyzovala a zdánlivě neodvratné zkáze zabránila.

Nanotale vyjde na PC někdy v druhé polovině letošního roku a bude podporovat hned několik světových jazyků a rozložení klávesnice, pro případ, že jste třeba fanoušky polštiny nebo AZERTY. Čeština mezi nimi bohužel zatím není.

Nejnovější články