V nervy drásajícím Salvage módu pro Alien: Isolation si můžete pozici uložit jen za odměnu
zdroj: tisková zpráva

V nervy drásajícím Salvage módu pro Alien: Isolation si můžete pozici uložit jen za odměnu

13. 1. 2015 17:36 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Další DLC pro hororovou akci Alien: Isolation, která u nás vyhrála i v rámci kategorie Nejlepší akční hra roku 2014, přinese Salvage mód, jenž výrazně promění pravidla hry v Survivor módu. V roli komunikačního manažera Hughese se budete vydávat ze své bezpečné místnosti do nitra stanice Sevastopol, abyste plnili deset úkolů, shromažďovali materiály a samozřejmě se nenechali zabít androidy či vetřelcem.

Hughes se snaží dostat ze stanice skrze splnění zmíněné desítky úkolů. Po dosažení určitého skóre za sběr určených materiálů a předmětů se hráči odemkne možnost si hru uložit. Cenou je ovšem snížení skóre pro finální globální žebříček. Platí tedy, že nejlepší hráči v globálním žebříčku projdou celý Salvage mód na jeden zátah. Ideálně.

Mapa v Salvage módu má být dvakrát větší než dosavadní mapy pro Survivor mód a nepřátelé by měli být nejnebezpečnější z toho, co zatím hra ukázala. V roli Hughese musíte být opatrní, vychytralí... Ale to platilo i pro původní Alien: Isolation...

Mnohem zajímavější je ale psychologický efekt, kdy máte jedno bezpečné místo, ze kterého se opakovaně vydáváte ven, kde rozhodně bezpečno není. S tímhle motivem pracovala hra už v kampani, ale tady bude ještě výraznější. Safe House DLC už by mělo být k dispozici pro všechny verze hry.

zdroj: Archiv

Nejnovější články