V Never Alone zažijete inuitskou mytologii po boku polární lišky
zdroj: tisková zpráva

V Never Alone zažijete inuitskou mytologii po boku polární lišky

12. 5. 2014 11:33 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Studio Upper One Games se může pyšnit titulem prvního herního studia v USA složeného z původních obyvatel Ameriky. Sídlí v aljašském Anchorage, kde vzniklo z popudu Kmenové rady Cook Inlet a nyní představuje svou první hru s názvem Never Alone nebo také Kisima Ingitchuna, což je ten samý název, ale v řeči národa Iñupiaq.

Asi proto nepřekvapí, že se Never Alone odehrává na Aljašce a kulturně je zasazena právě do místních reálií, primárně pak tradic, mýtů a příběhů Iñupiaqů. Hlavní hrdinkou je malá dívka Nuna a její společnice, bezejmenná, ale velice roztomilá polární liška. Never Alone je logická plošinovka, ve které využíváte Nuny i lišky, abyste řešili jednotlivé hádanky a krizové momenty, kdy vás honí lední medvěd nebo nějaký zlý duch.

Mezi oběma hrdinkami můžete přepínat, ale stejně tak lze Never Alone hrát ve dvou lidech, kdy každý ovládá jednu z postav. Celkem hra nabízí osm kapitol ve dvou různých prostředích. Nejzajímavější je ale na hře stejně fakt, že se odehrává na Aljačce. Nejde jen o atmosféru, kterou hra už na videu přetéká. Skvěle zní zakomponování tradičních inuitských mýtů a postav jako je Zabiják, Bouřný muž, Nebeští lidé, Malí lidé nebo Valící se hlavy (ne, opravdu netuším oč jde).

Aby ale od Upper One Games nešlo jen o ambiciózní prvotinu, která zemře na dětské nemoci, spojili své síly s E-Line Media z New Yorku, kteří z pozice distributora poskytnou několik zkušených vývojářů. Never Alone by měla vyjít letos na podzim na Xbox One, PlayStation 4 a PC skrze různé digitální distribuce.

Nejnovější články