V nové hře Dig ze světa Shovel Knighta použijete slavnou lopatu ke kopání tunelů
zdroj: tisková zpráva

V nové hře Dig ze světa Shovel Knighta použijete slavnou lopatu ke kopání tunelů

29. 8. 2019 16:55 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Shovel Knight byl pro začínající studio Yacht Club Games obrovským úspěchem. Za jeho vznikem stojí pozoruhodný příběh, o kterém se dočtete vše potřebné v námi dostatečně vychvalované knize Krev, pot a pixely (vážně, pokud stále odoláváte, tak už přestaňte). Tvůrci docílili svého, poctili staré hry, vytvořili vlastního maskota a udělali z něj značku, která dnes čítá několik titulů včetně deskovky.

Jak se dočtete v knize, spousta dodatečně vydaných kampaní pro Shovel Knighta měla být součástí jedné jediné hry, ale tvůrcům natolik nabobtnaly pod rukama, že je museli vydávat postupně. Dnes najdete vše dosud vydané v jednom balíčku Shovel Knight: Treasure Trove, do kterého v prosinci přibyde ještě King of Cards (s novou karetní minihrou) a bojovka Showdown pro čtyři hráče. Obě hry budou v prodeji i samostatně.

Kromě toho právě teď na Kickstarteru běží kampaň stolní hry Shovel Knight: Dungeon Duels, které už se podařilo vybrat potřebné finance a vyjít by měla zhruba za rok. A aby toho pořád nebylo málo, tak Yacht Club Games už nějaký ten rok dělají na úplně nové hře Shovel Knight Dig.

Už samotný název může připomínat sérii SteamWorld Dig a po shlédnutí prvního traileru zjistíte, že podobnost u názvu nekončí. Titulní lopatový rytíř využije svou zbraň k prokopání se do podzemí, kam se vypařil zlotřilý rytíř vrták s jeho pracně nasbíraným lootem.

zdroj: Archiv

Shovel Knight Dig láká na novou grafiku, se kterou vypomáhá studio Nitrome. Bude zde spousta nových rytířů, nepřátel, dalších postav, schopností, soundtrack, ručně vytvořené úrovně prohnané randomizací a tak dále.

Vydání je ještě daleko, ale vývoj je už v takové fázi, že si tvůrci troufají prezentovat hratelné demo na Switchi na veletrhu PAX West, který proběhne od tohoto pátku do příštího pondělí. A pokud máte bez mála dvě hodiny volného času, můžete se podívat na celý stream studia, kde se hovořilo o zde zmíněných hrách.

Nejnovější články