V nové kampani pro Total War: Rome II se zúčastníte Peloponéské války
zdroj: tisková zpráva

V nové kampani pro Total War: Rome II se zúčastníte Peloponéské války

9. 12. 2014 12:55 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Creative Assembly mají určitě plné ruce práce s vývojem Total War: Attila, ale na hráče Total War: Rome II sympaticky nakašlou a nadále připravují a vydávají nový obsah v podobě nových národů, ale též kampaní. Další na řadě je tedy vydání kampaňového DLC Wrath of Sparta, které vyjde 16. prosince a soustředí se na období Peloponéské války. Nabídne novou mapu, čtyři hratelné frakce i jednotky a řadu drobných úprav herních systémů.

Kampaň odstartuje v roce 432 př.n.l. a hrát můžete za Spartu, Korint, Athény a Boiótskou ligu. Každá ze stran má krom specifické polohy, která do značné míry určí bojovou strategii i specifické složení jednotek. Aby všechny bitvy neprobíhaly podle stejného mustru jen v jiném prostředí, budou navíc k dispozici i vysoce specializované typy žoldnéřů.

Celkem ve Wrath of Sparta najdete padesát nových jednotek, mezi nimiž nechybí například spartští hoplíté nebo perští nesmrtelní. Jakkoli totiž Persie nepatří mezi hratelné frakce, v kampani samozřejmě sehraje svou roli. Jakmile jedna ze stran začne mít výrazně navrch, Peršané poskytnou oponentovi silnou podporu, aby vítězící městský stát nezískal naprostou převahu.

Specifické prostředí nábožensky založeného a pověrčivého Řecka symbolizují třeba i panhelénské slavnosti a festivaly. Během nich můžete sponzorovat závodníka, podnikat specifické diplomatické kroky či podporovat některého účastníka uměleckého klání - v závislosti na výsledcích podobných kroků nebo vaší účasti v nich, se pak může tažení dočkat milého bonusu... ale též postihu.

Součástí kampaně jsou též unikátní divy světa a samozřejmě i historické osobnosti dané doby. V rámci diplomacie navíc kulturní příslušnost nahradí příslušnost k jednotlivým řeckým kmenům, k nimž se frakce hlásí. Díky tomu sice nehrozí v obsazených polis povstání, ale s negativními modifikátory při diplomatickém jednání počítejte.

Další detaily ohledně Total War: Rome II – Wrath of Sparta najdete zde včetně hardwarových požadavků. Cena DLC je 15 euro.

Wrath of Sparta zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články