V novém datadisku Stellaris se stanete šéfem vesmírné megakorporace
zdroj: tisková zpráva

V novém datadisku Stellaris se stanete šéfem vesmírné megakorporace

26. 10. 2018 11:04 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Hladový kapitalismus konečně ovládne celý známý vesmír, aspoň tedy ve velkolepé strategii Stellaris. Impéria mezi hvězdami ani teď nejsou zrovna jednotvárná – můžete být materialističtí fašisti, náboženští fanatici, radikální demokrati, nemyslící hmyzí roj, armáda nezastavitelných robotů… no a s chystaným rozšířením MegaCorp do tohohle veselého seznamu přibydou i ohromné korporace.

Jejich specialitou jsou samozřejmě peníze. Hromady chechtáků si můžou vydělat například tím, že na cizích planetách založí obchodní kancelář, která pak bude z hostitelů vysosávat část zisku. A na jejich vlastních světech zase vzniknou nekonečné megalopole, co obsáhnou klidně celý povrch planety.

Po vesmíru se začne prohánět také méně centralizovaná obchodní konkurence – flotily Caravaneerů. Tihle podomní prodavači jsou neutrální a nemíchají se do politiky, ale moc rádi střelí svoje zboží komukoli, kdo na to má. Když vás navštíví nebo když je někde mezi hvězdami vy sami objevíte, dost možná vás postihne nákupní horečka.

zdroj: Archiv

Obchodovat se bude i se zbožím, nad kterým by Abe Lincoln ohrnul svůj charismatický nos, a to s otroky. Trh s nimi dostane galaktické proporce, takže si teď budete moct koupit přesně tolik neplacených služebníků ze vzdálených koutů vesmíru, kolik jich váš průmysl bude potřebovat. Nebo budete hodní a hned po nákupu je osvobodíte, to už je na vás.

Chystají se i nové megastavby a Ascension perky, které odemknou další možnosti na úplném konci hry, kdy už místo objevování nových světů a uzavírání prvních spojenectví raději jedním šmahem ničíte celé planety a na jejich místě necháváte hromadu šutrů na vytěžení. Takže to je taky pozitivní.

Stellaris zdroj: tisková zpráva

Placené rozšíření bude jako vždy doprovázeno updatem zdarma pro všechny hráče, ale kdy se obou dočkáme, to je zatím ve hvězdách. MegaCorp si už aspoň můžete předobjednat, to pokud jste opravdu hodně netrpěliví. Poněvadž jde podle Paradoxu o „datadisk“, nikoli „DLC“, vyjde vás na celých 20 eur.

Nejnovější články