V pohádkovém Woven se zhostíte role plyšového slona a plechové mouchy
zdroj: tisková zpráva

V pohádkovém Woven se zhostíte role plyšového slona a plechové mouchy

8. 9. 2016 16:59 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Duo nizozemských vývojářských týmů Alterego Games a Digital Forest představilo na Kickstarteru svůj společný projekt, kterým je plošinovka Woven. Ta svojí pohádkovou atmosférou může na první pohled připomínat Unravel, tvůrci však šli ještě o krok dále a z vlny není jen hlavní postava, ale celý svět, který je otevřený a ne lineární jako u zmíněné skákačky.

Tvůrci hru představili trailerem i veršovaným sestřihem záběrů ze hry. V obojím lze spatřit dvojici herních protagonistů – kovového a mouchu připomínajícího robota pojmenovaného Glitch a plyšového slona Stuffyho. Každý má svůj příběh i svou zastoupení ve vyprávění a zatímco Glitch vlastně ani neví, která bije, tak Stuffy je ve světě vlny jako ve svém živlu.

Cílem Glitche je nalézt své ztracené já a dát jasnější podobu vzpomínkám, ve kterých hrají prim záblesky páry, kovu a především nebezpečí. Stuffy je naopak v tomto světě doma a Glitchovi pomáhá proto, že jeho světu hrozí nebezpečí v podobě invaze kovových zvířat.

Stuffy z prostředí posetého plyšovými zvířátky těží maximum, protože umí svou látkovou podobu měnit. Nemůžete se dostat na vysoký kopec? Nevadí, stačí nalézt odpovídající „plány“ na odlišné zvířátko a překážka je zdolána. V praxi to znamená, že Stuffyho můžete dle libosti přešívat a králičí nohy tak kupříkladu poskytnou rychlost, jiné naopak možnost skákat do výšky a tak podobně. Nutností je ale dané zvířátko nejdříve nalézt a naskenovat.

zdroj: Archiv

Jak je vidět, prim zde hraje snaha přinést odlehčený, příjemný a neagresivní titul a na to konto tvůrci dodávají, že Woven je hrou o přátelství a samozřejmě i o kreativitě. Akční a násilné pasáže tedy nečekejte – hra mnohem spíše nabídne pohádkový příběh doplněný mluveným hlasem vypravěče.

Sympatické je na projektu i to, že hra je ve vývoji již od roku 2012 a dnes si díky tomu můžete vyzkoušet hratelnou alfaverzi (dostupná na Kickstarteru). Sami se tak můžete na základě vlastní zkušenosti rozhodnout, zda hru podpoříte. Kopii hry si pak v PC verzi pro Steam můžete zajistit příspěvkem za 9 eur. Což není úplně špatné – v plné verzi vás hra vyjde na 25 eur.

zdroj: Archiv

Vývoj ale pořád bude něco stát a tvůrci proto žádají o 85 tisíc eur. K tomu jim ještě zbývá ujít obrovská cesta, do konce crowdfundingové kampaně však zbývá ještě téměř měsíc. Tak neváhejte a dejte hře šanci alespoň skrze videa i hratelnou alfaverzi.

Nejnovější články