V Pokémon Masters si nevybíráte pokémona, ale trenéra
zdroj: tisková zpráva

V Pokémon Masters si nevybíráte pokémona, ale trenéra

29. 6. 2019 12:00 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Chytači podivných potvůrek letos mohou slavit. Pokémoni zažívají silný rok, aspoň co se oznámených her a aplikací týče. Spánkovou aplikaci Pokémon Sleep a plnohodnotné RPG pro Switch Sword and Shield teď následuje mobilní Pokémon Masters. Oproti klasické sérii si v něm ovšem nevolíte svého pokémona, ale trenéra.

Pokémon Masters dorazí někdy během léta pro Android a iOS. Namísto chytání pokémonů si budete vybírat z ikonických trenérů a pak se s jejich vyvolenými pokémony účastnit soubojů v reálném čase. Tak tak, žádné chytání, žádné tahy.

Pokémon Masters zdroj: tisková zpráva Pokémon Masters zdroj: tisková zpráva Pokémon Masters zdroj: tisková zpráva

V bitvách se navíc budete moct dát dohromady do týmů až po třech a pak soupeřit proti ostatním skupinkám. Na displejích svých mobilních telefonů se podíváte do nového regionu Pasio, což je uměle vytvořený ostrov, kde se budete snažit stát šampionem ligy Pokémon Masters.

Osobně si pamatuju mnohem míň trenérů než pokémonů, ale podle propagačních materiálů se tam určitě objeví Misty, Brock, Red, Blue, Acerola, Barry, Brendan, Clair, Cynthia, Flannery, Iris, Rosa, Korrina a Thorton. Asi jich nebude 150, ale pro určitou variabilitu tu prostor je.

zdroj: Archiv

The Pokémon Company zatím neodhalila konkrétní datum vydání ani cenu, případně jestli v Masters najdete nějaké mikrotransakce. Nintendo se k nim nicméně na rozdíl od spousty jiných staví poměrně odmítavě a nedávno poprosilo své mobilní partnery, aby omezili nepřiměřené nucení hráčů platit další peníze. Na jednu stranu sice zpoplatňuje online službu na Switchi a nákupy figurek Amiibo taky nejsou levnou záležitostí, z mobilních her ale dojnou krávu mít nechce.

Nejnovější články