V příběhové střílečce Post War Dreams prcháte postapokalyptickou Amerikou
zdroj: tisková zpráva

V příběhové střílečce Post War Dreams prcháte postapokalyptickou Amerikou

17. 5. 2017 16:34 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Spojené státy se zhroutily! Ruinami měst se prohánějí ozbrojené gangy odhodlané okrást a/nebo zabít každého, na koho narazí! Civilizace je v troskách! Utíkejte, nebo zemřete! Inu, ještě že jsme herní stránka a ne světové zpravodajství, protože 2,5D střílečka Post War Dreams rozhodně neprezentuje zrovna příjemnou alternativní realitu. Právě naopak – inspiruje se například u Walking Dead od studia Telltale v tom, že vaše volby rozhodnou o bytí a nebytí ostatních postav.

Je celkem pozoruhodné, že hra s významnou narativní stránkou chystá předběžný přístup, ale právě takovou strategii studio Pulse Tense Games zvolilo. Mě osobně early access příběhových her neláká, protože bych radši viděl finální, vyleštěnou verzi bez nevyhnutelných spoilerů, ale třeba se hráčská zpětná vazba promítne ve vylepšených herních mechanikách, o nichž toho zatím moc nevíme – jedině to, že budete přepínat mezi 2D pohybem a 3D střílením z pohledu třetí osoby. Asi tak, jak to ukazuje následující trailer.

zdroj: Vlastní

Hlavním hrdinou je záhadný Garrett, kterému se na rozdíl od mnoha jiných podařilo přežít půlroční chaos, za což jsou zodpovědné především jeho nezanedbatelné bojové schopnosti. Seznámí se s lékařkou Karou, která se snaží zmizet z města, doprovázená skupinou dalších uprchlíků. Garrett se je pokusí ochránit, ale je pravděpodobné, že strastiplnou cestu nepřežijí všichni. Vaše rozhodnutí ovlivní vztahy mezi Garrettem a ostatními postavami a také zakončení celého příběhu.

Působí to jako zajímavá hra – kombinace střílečky, plošinovky, temného příběhu a morálních rozhodnutí je bezpochyby neotřelá. A nezvykle působí i umělecký styl inspirovaný komiksy, který si můžete prohlédnout v dalším traileru. Za sebe musím říct, že bohužel nejsem zrovna oslněn. Všechno vypadá blikavě, neurčitě, zrnitě... No, celkově vzato dost ošklivě. Samozřejmě se mnou nemusíte souhlasit, ale kdybych býval trailer neviděl, paradoxně bych se na hru těšil víc. Post War Dreams (Steam) vyjde v předběžném přístupu v druhé polovině roku.

zdroj: Vlastní

Nejnovější články