V prvním DLC pro Total War: Three Kingdoms povstanou utlačované masy
zdroj: tisková zpráva

V prvním DLC pro Total War: Three Kingdoms povstanou utlačované masy

2. 10. 2018 11:50 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Povstání Žlutých šátků (popř. turbanů) zní spíš jako nějaká módní iniciativa zaměřená na konečnou likvidaci zelených kulichů a červených kšiltovek, ale jak asi vědí všichni znalci asijských dějin, ve skutečnosti šlo o rolnické povstání proti čínské dynastii Východní Chan. A jde taky o předmět zájmu strategie Total War: Three Kingdoms – respektive jeho DLC Yellow Turban Rebellion.

Je tu jenom jeden malinkatý problém, který může za záplavu disliků u videa na YouTube. DLC je určeno jako odměna za předobjednávku plné hry nebo za brzký nákup v prvním týdnu. Fanouškům se to nelíbí – mají pocit, že vývojáři něco naschvál ukrajují z hotové hry, jen aby to mohli použít jako lákadlo pro netrpělivce a vydělat pár šupů navíc.

zdroj: Archiv

Jde o tzv. Day One DLC – vyjde spolu s plnou hrou, a jak jsme se dozvěděli, to se stane 7. března 2019. Celá kontroverze připomíná fiasko s DLC The Chaos Warriors pro Total War: Warhammer, kde vývojáři zamkli celou jednu důležitou rasu v hlavní kampani. Tehdy museli urychleně ustoupit a DLC nakonec obdržel zdarma každý, kdo si hru koupil v prvním týdnu od vydání.

Tahle politika naštěstí zůstala zachována i pro Žluté turbany. Můžete si tak v klidu počkat na recenze a neplatit 60 eur za hru, o jejíchž kvalitách nic nevíte, jen kvůli DLC zdarma. Z toho důvodu mi přijdou desítky komentářů hlasitě proklamujících bojkotování Three Kingdoms maličko přehnané. Stačí po hře skočit v prvním týdnu, ne až po několika měsících, když bude zlevněná na polovic.

Samotná frakce pak zní velice zajímavě. Jde o zbytky velkého povstání, které už bylo poraženo, jeho vůdci zabiti, a z celého hnutí zbývají jen tři poslední enklávy. Vy můžete jít proti proudu historie a pokusit se dovést je k velikosti namísto zapomnění. Obří hordy nejchudších vrstev pod vedením osvícených taoistických myslitelů znějí jako pěkná protiváha klasickým imperiálním mocnostem, které nám už vývojáři představili.

Nejnovější články