V psychologickém hororu Lithium: Inmate 39 si zahrajete za lemura
zdroj: tisková zpráva

V psychologickém hororu Lithium: Inmate 39 si zahrajete za lemura

29. 3. 2016 16:17 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Do kůže pacienta psychiatrické léčebny se mohou hráči přenést v připravovaném hororu Lithium: Inmate 39, která vyjde pro PS4, PS Víta a PC. Hlavními devizami hry by měla být hororová atmosféra, logické puzzly a samozřejmě i nějaký ta akce, jak slibují tvůrci ze studia Canu Arts.

Studio Canu Arts není na poli vývoje her úplným nováčkem. Má za sebou několik reklamních a výukových titulů. Inmate 39 však bude jejich první hrou pro konzole, která cílí na širší herní publikum.

Záběry prvního traileru odhalují prostředí i jednu ze dvou hratelných postav – humanoidního lemura. A pokud teď stejně jako já kroutíte hlavou, měli byste vědět, že přesně tak zkrátka duševně nemocný hlavní hrdina vnímá sám sebe.

zdroj: Archiv

Hráči musí hlavní postavy provést spletitým bludištěm pastí a logických hádanek, rozplétat nitky příběhu a potkávat zhruba třicítku postav snad ještě divnějších než je sám hlavní hrdina. Mezi mé favority třeba patří krokodýl se čtyřmi čelistmi...

Každá z bestií navíc představuje propojení s příběhem i s myslí hlavního hrdiny, stejně tak každá úroveň zprostředkovává nějakou kapitolu života tohoto člověka a má svůj smysl.

K navozením hororové atmosféry používají tvůrci schválně kombinaci zašedlé grafiky a několik výrazných barev včetně krvavé rudé, která se objeví v situacích, kdy půjde o život. Atmosféru se rozhodli podpořit i umístěním fixní kamery ve specifických situacích, protože podle nich zdůrazňuje pocit klaustrofobie a paniky. Zároveň se také dušují, že fixní kamery nebudou podobně otravné jako v RESI a jiných hororových hrách...

Lithium: Inmate 39 by měla vyjít brzy s tím, že ještě před vydáním bude dostupné demo a následně lze očekávat i dodatečnou podporu v podobě DLC.

Nejnovější články