V půvabné onlinovce Antraxx bojujete s pomocí obřích robotů
zdroj: tisková zpráva

V půvabné onlinovce Antraxx bojujete s pomocí obřích robotů

29. 6. 2016 13:41 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Nezávislá onlinovka Antraxx vás pošle do neveselé budoucnosti lidstva, kdy pokračující vývoj technologií nezadržitelně vedl k válečné devastaci planety. Na ní teď přežívají zbytky lidstva a války se vedou skrz vrchol válečných technologií, obří bitevní roboty. Na rozdíl od jiných her se ale Antraxx na války mechů dívá izometricky a vykresluje je v opravdu hezké, ručně kreslené pixelartové grafice, která ale nepostrádá velkou míru detailu.

Základem hry je akce, která díky své povaze vybízí ke kooperaci v rámci bojů o suroviny a nabízí velkou znovuhratelnost. Celá ekonomika i politika bude určovaná hráči, kteří spolu budou uzavírat aliance, ty následně budou vést politická vyjednávání a když se během nich něco pokazí (a nebo naopak budou úspěšně vést k útoku na třetí stranu), dojde řada na mechy, se kterými se vyřeší všechny konflikty.

Jedním ze základních prvků je možnost si svého mecha velmi detailně upravovat. Nejde jen o počet nohou, ale také umístění zbraní, samozřejmě i to, jaké zbraně mech ponese, případně další systémy jako je teleportace, maskování či jetpacky. Navíc jednotlivé části robota můžete vyrobit, ale třeba i ustřelit soupeři v boji a následně si třeba končetinu vzít pro svou potřebu.

S mechem se pak můžete pouštět do bojů a to ať v základních mapách nebo v hráči vytvořených veřejných eventech, které budou moci tvořit s pomocí editoru map. Ostatně, v boji si budete moci uzmout i kus území a vybudovat si svou základnu, byt je lepší spolupracovat s nějakou skupinou a přidat svůj kousek půdy k tomu jejich.

Jak už bylo řečeno, kooperace je pro Antraxx důležitá, protože jeden mech proti přesile neobstojí. Proti přesile potřebujete spojence a ty skýtá právě vytvoření aliance s jinými hráči, což vám ostatně pak dává i možnost vést diplomatická jednání. Jednou ze zvláštností Antraxxu je i fakt, že bude hratelná jak tradiční formou, tak i z vašeho prohlížeče. Momentálně si můžete vyzkoušet alfa demo, přičemž plná verze hry by měla vyjít už v září tohoto roku na PC a časem snad na Mac, iOS a Android.

zdroj: Archiv

Nejnovější články