V RPG Pathfinder: Kingmaker můžete kralováním utopit klidně osmdesát hodin
zdroj: tisková zpráva

V RPG Pathfinder: Kingmaker můžete kralováním utopit klidně osmdesát hodin

27. 6. 2017 12:59 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Trvalo to půlku kickstarterové kampaně, ale podařilo se. Izometrické RPG Pathfinder: Kingmaker podle stejnojmenného světa pen & paper hry na hrdiny vybralo potřebného půl milionu dolarů a ještě mu zbývá dalších 15 dní na dosažení nějakých těch dodatečných cílů.

Posledně jsme o hře psali ještě před spuštěním kampaně, kdy byly k dispozice jen kusé informace. V zásadě jde o klasické izometrické RPG s partou společníků, se kterými plníte rozličné úkoly v poměrně běžném fantasy světě.

Jenže, přívlastek Kingmaker odkazuje na fakt, že si v průběhu hry budujete vlastní království. Svými činy na mapě si přivlastňujete jednotlivá území, můžete se rozhodnout být hodný či zlý panovník a vaše království se bude formovat na základě vašich rozhodnutí napříč celou hru. Tyto informace jsou stále pravdivé, ale díky crowdfundingové kampani toho víme zase o fous víc.

zdroj: Archiv

Příběh je rozdělen do pěti aktů, které představují pět herních let a v herním čase úctyhodných 40 hodin. S vedlejšími úkoly by měla být herní doba dvojnásobná. V přírodě na vás číhá přes sto druhů monster, s jejichž vypořádáním se vám dopomůže přes 400 schopností různých tříd (těch má být alespoň deset v kombinaci sedmi ras), více jak 500 magických předmětů a přes 300 kouzel. Jde o opravdu vysoká čísla, která snad nejsou jen nesplnitelným tahákem na předplatitele.

Vaše království bude nedílnou součástí hry. Celkem se může rozrůst o 14 regionů, které se postupně zaplní speciálními postavami, které na svých cestách potkáte. Důraz bude kladen i na vaše rozhodnutí, která s královstvím zdánlivě nesouvisí. Zachráníte trolovu rodinu? Na oplátku u vás ve městě postaví most a pod ním vyhlášený klub. Pozvete k sobě obchodníka? Stane se královským zásobovačem zbraní.

Pathfinder: Kingmaker zdroj: tisková zpráva

Město se bude formovat i po vzhledové stránce na základě tvrdosti vaší ruky. Budete-li hodný panovník, město poroste do krásy a jeho obyvatelé vás budou oslavovat. Pokud naopak zvolíte cestu diktátora, vaše království zaplaví imperialistická šeď, kde pivo podávají kostlivci. Ve městě čas od času vypukne dobrá či špatná událost, se kterou se musíte vypořádat po svém. Výsledkem může být vylepšení království nebo naopak něco nepříjemného.

Vývojáři z Owlcat Games celkem pravidelně vydávají deníčky, ve kterých se věnují jednotlivým herním systémům, ale i představování různých postav. Pokud vás Pathfinder: Kingmaker zaujal, doporučuji projít si jednotlivá videa na jejich kanále. Hra vás vyjde na přinejmenším 28 dolarů (viz Kickstarter) a její vydání je naplánováno na léto roku 2018.

Nejnovější články