V sobotu si můžete v Praze vyzkoušet Nintendo Labo
zdroj: tisková zpráva

V sobotu si můžete v Praze vyzkoušet Nintendo Labo

24. 4. 2018 14:50 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Počítače mají virtuální realitu a Switch již brzy rozšíří karton… Zdánlivě zpátečnický krok může zaručit možná ještě větší zábavu než žaludek zvedající brýle hermeticky přilepené k vaší hlavě. Publikum je ale samozřejmě jiné. Labo cílí spíš na menší „hráče“, ale sám na sobě vidím, že dokáže zaujmout i dospělého. Tuto sobotu se v Praze uskuteční launch party, na kterou se při troše štěstí může dostat kdokoliv z vás.

Akce proběhne v pražských Holešovicích, konkrétně v budově příhodně nazvané Creative World. Na této adrese naleznete formulář, přes který se můžete nezávazně registrovat. Má to však jeden háček. Zatímco podobné akce s předváděčkami her vítají naprosto kohokoliv, na Nintendo Labo launch event procházíte výběrovým řízením.

Proč? Protože na rozdíl od klasických videoher, u kterých se může vystřídat nespočet zájemců, je Labo kartonová stavebnice. Balíčků tak bude omezené množství a skládat dohromady již jednou složenou hračku není zas taková zábava. Přicházíte totiž o možnost vylupování dílů z kartonového archu a už sami nemusíte tápat, v jakém místě se co ohýbá a kam se to pak strká.

zdroj: Archiv

Již z dřívějška známe obsah zatím jen dvou dostupných balíčků s kartonovými rozšířeními. S Robot Kitem skládáte batoh, pomocí kterého se následně stanete robotem v počítačové hře. Variety Kit naopak nabízí spoustu drobnějších vymožeností – hrací piano, rybářský prut, auto na vysílačku, řídítka motorky atd.

Každá hračka je podpořena vlastní videohrou a svým unikátním způsobem pracuje se Switchem a jeho Joy-Cony. Někdy se dostanou ke slovu vibrace, jindy snímání pomocí IR Motion senzoru. Složení jednotlivých zařízení pak může trvat řádově desítky minut, ale i hodiny. Ale to ostatně zjistíte sami na výše zmíněné akci nebo z pohodlí sluncem rozpáleného domova. My s Adamem jsme hodně zvědaví, jak nás bude Labo bavit. Jak ve smyslu kreativity, tak zábavnosti.

Nejnovější články