V srpnovém PS Plus řádí brutální vrah z lesa i amerického podsvětí
zdroj: tisková zpráva

V srpnovém PS Plus řádí brutální vrah z lesa i amerického podsvětí

2. 8. 2018 12:30 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Pravidelná várka her pro předplatitele služby PS Plus se tentokrát trochu opozdila. O dárečcích pro Xbox víme už z počátku týdne, přičemž od včerejška je možné stahovat a pařit Forza Horizon 2 a Dead Space 3. Majitelé konzolí PlayStation museli na oznámení svých titulů čekat do půlky aktuálního týdne, přičemž vlastních her se dočkají až v úterý.

Srpnové sestavě vévodí dva zdánlivě odlišné tituly: Mafia III a Dead by Daylight. Základ hratelnosti ale sdílejí – oba jsou možná až zbytečně brutální. Válečný veterán Lincoln Clay nejde pro vraždu daleko a obzvlášť s kudlou v ruce vás čeká opravdu masakrální podívaná. Minimálně stejně krvavý zážitek můžete čekat od Freddyho Kruegera, Michaela Myerse a Leatherface, kteří jsou hosty druhé jmenované vyvražďovačky.

Mafia III si to v recenzi od Jana Slavíka pěkně slízla a celkově jde bez debaty o nejhorší díl série. Osobně ale nejsem až tak kritický. Bavily mě herecké výkony, doba s mými nejoblíbenějšími vozidly, výborný soundtrack, stealth i přestřelky. Jako městská akce to celkem fungovalo. A když to teď dostáváte v rámci předplatného, dejte tomu šanci. Pokud vás Mafia nechytne, nekupujte si DLC, která nejsou součástí „balení“.

zdroj: Archiv

To Dead by Daylight si u veřejnosti vede o poznání lépe. Asymetrický multiplayer pro pět hráčů, z nichž se jeden vžívá do role ikonického vraha a zbytek do nebohých studentů snažících se rozběhnout všechny generátory, vyfoukl značnou část hráčů konkurenční hře Friday the 13th, která kvůli sporům o licenci přišla o dodatečný obsah.

A protože je léto v plném proudu, v Sony mají rozdavačnou náladu. Kromě obvyklých dvou titulů se příští týden můžete pustit do dalšího párečku. Knowledge is Power otestuje znalosti vás a kopy vašich kamarádů v rámci služby Playlink, k jejímuž hraní nepotřebujete nakoupit spoustu DualShocků, ale vystačíte si se smartphony. Druhou doplňkovou hrou je další horor Here They Lie, tentokrát pro virtuální realitu.

Jako vždy se myslí i na starší systémy. Majitelé PlayStation 3 mohou sáhnout po docela povedeném pokračování Serious Sam 3: BFE a spíš průměrném RPG Bound by Flame. V případě Vity si vyzkoušíte digitální deskovku Space Hulk ze světa Warhammer 40,000 a 2D sekačku Draw Slasher. Konec hlášení.

zdroj: Archiv

Nejnovější články