V Tactical Breach Wizards policejní kouzelníci bojují proti dealerům drog
zdroj: tisková zpráva

V Tactical Breach Wizards policejní kouzelníci bojují proti dealerům drog

13. 3. 2019 16:25 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Tahová strategie Tactical Breach Wizards je počinem bývalého herního novináře Toma Francise a zároveň variací na loňský nezávislý hit Into the Breach. Namísto robotů bránících města před mimozemskou invazí se ovšem ujmete jednotky zásahových kouzelníků, kteří válčí s drogovým podsvětím a teroristy.

Kouzelníci ovládající živly včetně blesků, ale v moderních neprůstřelných vestách, s vysílačkou na rameni a špičatým policejním kloboukem jsou hlavními hrdiny Tactical Breach Wizards. Malá, nezávislá hra momentálně stojí na tom, že v tahových soubojích řešíte situace v místnostech s přesně rozmístěnými nepřáteli. Vaše kouzla je mohou třeba rozšmelcovat o zem, prohodit oknem, anebo je zmást a donutit zastřelit jeden druhého.

Nejprve se budete muset vyhýbat střelbě a granátům, v pozdějších fázích hry pravděpodobně narazíte i na ostatní uživatele magie. Proč pravděpodobně? Hra je prý v rané fázi vývoje, takže se toho může ještě hodně změnit.

zdroj: Archiv

Na rozdíl od Into the Breach by taktičtí kouzelníci měli být více zaměření na příběh, hlavní kampaň by měla po vydání zabrat zhruba osm hodin a budete moct vracet tahy i celé mise, takže hra bude o poznání snazší a méně nihilistická.

Mezi souboji si budete moct povídat s ostatními členy své jednotky (bude jich nejspíš celkem šest), abyste se trochu víc seznámili, a můžete si volit taky vybavení a schopnosti, netěšte se ale na žádnou základnu nebo širší strategický rozměr.

Hra podle popisku na Steamu obsahuje obsah nevhodný pro děti, ale jeho závažnost posuďte sami: „Hra je spíš stylizovaná než realistická, ale střílí se v ní do lidí, bodá, rozmačkává o zeď, prohazuje okny, mění na kraby atd. Je tam krev, nekromancie, drogy reálné i magické, a jedno kouzlo se motá kolem eutanázie? Možná je tam užívání návykových látek, ale jsou to mana lektvary – teď nevím, jestli je to tak lepší nebo horší.“

Příliš konkrétní není ani datum, kdy máte Tactical Breach Wizards na Steamu očekávat, protože „až bude, tak bude.“

Nejnovější články