V tahové strategii Gamma Protocol se armády z druhé světové utkají s mimozemšťany
zdroj: tisková zpráva

V tahové strategii Gamma Protocol se armády z druhé světové utkají s mimozemšťany

24. 11. 2017 12:06 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Proč by se v roce 1946 všechny válkou vyčerpané armády světa spojily do jediného celku? Co by mohlo donutit německé Tigery, americké Shermany a sovětské T-34 stát bok po boku v palebné linii? Odpověď je jednoduchá – mimozemšťané. Prohnaní emzáci si vybrali právě okamžik, kdy je lidstvo nejvíc vysílené, pro svou invazi z hlubin moře. A vy je v tahové strategii Gamma Protocol musíte za každou cenu zastavit.

Invazi vetřelců možná částečně způsobil i výbuch atomové bomby. Být mimozemšťany, přece nechcete dát svým nepřátelům možnost tuhle technologii doopravdy rozvinout a radši podniknete preventivní útok. Ale emzáci nepočítali s jedním faktorem. Když celé lidstvo spojí svoje nově zocelené armády, vznikne velice efektivní bojová síla.

A tak se tanky, lodě, bombardéry a stíhačky bývalých nepřátel na život a na smrt společně obrátí proti supermoderním plasmovým zbraním dobyvatelů. Ano, kromě pozemních sil do boje zasáhnou i ty letecké a námořní. Celý engine navíc funguje na propracované fyzice, takže výsledkem by měla být překvapivě realistická válečná střetnutí.

zdroj: Vlastní

Po vzoru série XCOM se také postupně dostáváte k mimozemským technologiím, které můžete využít tak, jak se vám to zrovna hodí. Celkem jednoduchou operací je například přidělat na Panthera laserový kanón, ale smontování stealthového bombardéru kompletně založeného na ukořistěných sci-fi strojích bude náročnější úkol.

Gamma Protocol nabídne bojování v módech PvP, PvE i v příběhové kampani, a pokud se stihnete přihlásit do pondělí 27. listopadu, můžete až do 4. prosince hru zdarma testovat. Zatím se nachází ve stadiu alfy, což je hodně vidět i na přiloženém traileru – framerate není zrovna nejstabilnější, některé textury by si taky zasloužily bližší pozornost… ale co, darovanému Marderovi do kanónu nekoukej.

Určitě tu ovšem je vidět potenciál, i proto, že hra podle všeho hodlá respektovat váš čas. Můžete si nastavit takové trvání jednotlivých tahů, jaké uznáte za vhodné, od pár minut až po několik dní. To vám umožní hrát korespondenčně i s lidmi, kteří by to častěji nestihli, případně mít rozjetých více bitev najednou.

Vyhlazovací válka mezi lidstvem a emzáky by měla vypuknout ve druhém kvartálu příštího roku, a je sympatické, že studio Stratotainment chce všem hráčům poskytnout možnost si Gamma Protocol zdarma vyzkoušet. Chystá se volně dostupná verze, v níž si zahrajete singleplayerové i multiplayerové skirmishe, a když zaplatíte za plnou hru, dostane se vám ještě kampaně a Ranked zápasů.

Nejnovější články