V tajné společnosti adventury The Council potkáte Napoleona i George Washingtona
zdroj: tisková zpráva

V tajné společnosti adventury The Council potkáte Napoleona i George Washingtona

21. 12. 2017 8:10 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

S hrami rozdělenými na epizody je to složité, zvlášť když mají nějak reflektovat vaše volby. Své by o tom mohlo vyprávět třeba Telltale. Těžko říct, zda si francouzští indie vývojáři Big Bad Wolf neukousli trochu velké sousto, když v čerstvě oznámené epizodické adventuře The Council slibují „obtížná rozhodnutí s dalekosáhlými důsledky, které vás budou pronásledovat“. 

Ujmete se role Louise de Richeta, člena tajemného společenství, který přijal pozvání na soukromý ostrov ještě tajemnějšího Lorda Mortimera. Kromě něj do tajného klubu patří i Napoleon Bonaparte, prezident čerstvě založených Spojených států amerických George Washington a množství dalších postav více či méně inspirovaných reálnými předlohami.

První epizoda The Council začíná v roce 1793 a Richet má kromě politických pletich ještě další důvod, proč se k anglickému pobřeží vydat – nedávno tam totiž došlo ke zmizení jeho vlastní matky. V rámci pěti epizod dojde na vyšetřování vraždy na izolovaném ostrově, což je zápletka přibližně poloviny britských detektivek, které znám, tudíž nic kdovíjak originálního. I když na poměry herního světa to ujde.

Tohle klišé má ozvláštnit ansámbl zajímavých a tajnůstkářských postaviček ze zákulisí tehdejší politiky, které mají svých kostlivců ve skříních nepočítaně. Richet má k dispozici 15 různých schopností a dovedností, jež umožní řešení problémů a konfliktů skrz diplomacii, znalost historie, vnímavost k detailům a tak dále.

zdroj: Archiv

Hlavní mechanikou má být unikátní systém společenského vlivu, díky němuž můžete s ostatními postavami manipulovat a mámit z nich potřebné informace. Hra bude odměňovat vaši předchozí důkladnou rešerši, tedy znalost silných stránek a slabostí vašich konverzačních oponentů. Ovšem vaše případné selhání neznamená konec hry, pouze pravděpodobně bude mít nepříjemné důsledky.

Tvůrci slibují, že vaše rozhodnutí navždy ovlivní nejen život Louise de Richeta, ale i svět kolem něj a vlastně celou historii. Přece jen má odehrát šarádu s řádkou docela významných postav. Vydání první z pěti epizod se chystá na PC, Xbox One a PlayStation 4 během února příštího roku.

Nejnovější články