V Tower Princess zachraňujete zombie princezny a upíří prince
zdroj: tisková zpráva

V Tower Princess zachraňujete zombie princezny a upíří prince

27. 2. 2019 9:26 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Byla jednou jedna princezna a tu unesl zlý drak do své věže. Říkala jsem jedna? Ne, ten drak unesl všechny prince a princezny z okolních království, ale abyste získali srdce některého z nich, budete ho kromě záchrany muset vzít taky na vzrušující dobrodružství po dungeonech. Tvůrci trochu šáhlého Boyfriend Dungeon, kde jste randili s vlastní zbraní, se vrací, aby převrátili naruby stereotypní pohádky.

Za sedmero horami a sedmero řekami se stáváte chrabrým rytířem či udatnou rytířkou a zrovna na vás přišla řada s vysvobozováním unesené šlechty. Projděte kobkami, zabijte draka a vezměte vyvolenou výsost na rande, na které nikdy nezapomene.

Kromě klasické princezny v růžových šatičkách na vás čeká třeba zombie princezna, mořská panna, upíří princ anebo… kobold převlečený za princeznu s parukou? Když získáte jejich srdce, pomohou vám v boji, každý trochu jiným způsobem. Zombie pomocí nekromancie léčí svého rytíře, malá mořská víla dokáže proti nepřátelům poštvat sílu vodního živlu, vampýr zvýší svému doprovodu udělené poškození.

Tower Princess můžete v této chvíli podpořit na Kickstarteru, v rozhodování vám pomůže třeba uvolněné demo akční 3D skákačky. Pokud tvůrci získají dostatek peněz, přidají do výsledné hry ještě čtveřici vskutku originálních postav – princeznu slimáků, anděla, žábu a irskou vílu Dullahan, která si nosí vlastní hlavu v podpaží.

zdroj: Archiv

O přízeň královských potomků se můžete ucházet i v kooperaci, ale dejte si pozor, aby vám přizvaný kamarád nepřebral zrovna vaši vyvolenou. Váš rytíř či rytířka podléhá náhodnému generování, což kromě kosmetických změn znamená, že vám hra vybere i zbraň a množství zdraví, které úzce souvisí s rychlostí.

Obrněný tank sice hodně vydrží, ale hýbe se pomalu, rytíř v lehké zbroji protivníkům uteče, ale může mu být osudná každá rána. Bojovat můžete buď s palcátem a štítem, obouručním mečem, anebo s mušketou.

Hrad, kde drak princátka vězní, je samozřejmě začarovaný a vždy, když do svých útrob pojme dalšího rytíře, uspořádání chodeb, nepřátel i pastí se magicky změní. Při svém putování natrefíte třeba na robotického hlídače hlavního nádvoří, kterého ovládá obří růžová houba nebo na prasečího kuchaře, jenž drakovi servíruje pečené rytíře k svačině. Díky náhodnému generování bude každý vás průchod hrou unikátní, ale připravte se na to, že budete hodně umírat a opakovat. To už ale k roguelike pohádkám patří.

Tvůrci ze španělského studia AweKteaM by hru chtěli vydat na začátku příštího roku pro PC, Xbox One, PlayStation 4 a Nintendo Switch. Do kickstarterového cíle jim v době psaní článku zbývá ještě 8 000 dolarů, na jejichž vybrání mají devět dní, takže pokud vás Tower Princess zaujala, můžete jim něco přihodit.

Nejnovější články