V závodní simulaci Overpass šplháte s buginou po skalách
zdroj: tisková zpráva

V závodní simulaci Overpass šplháte s buginou po skalách

6. 5. 2019 15:31 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Pokud jste stejně jako já fascinovaní schopnostmi offroadových vozidel a rádi sledujete jejich náročné terénní disciplíny (nebo máte rovnou to štěstí, že je provozujete), pak by vás mohla zaujmout nová závodní hra Overpass. Nečekejte asfaltky a průjezdy zatáčkami ve vysokých rychlostech. Tady přijde ke slovu opatrně agresivní, technický přístup.

V Overpassu se postavíte čelem čtyřiceti výzvám v šesti různých biomech. Někdy bude vaším terénním nepřítelem zablácený kopec, příště pořádně urostlá skála, jindy člověkem příhodně položené klády. Není nic, co by speciální vozidla nedokázala překonat při správném zacházení.

Budete přepínat mezi pohonem jedné a všech náprav, uzamykat a odemykat diferenciál podle potřeby, pohrajete si s délkou převodů. Cílem je projet zkouškou v co nejkratším čase, ale pozor na poškození vašeho vozidla, kterému se v takto náročných podmínkách opravdu špatně vyhýbá.

zdroj: Archiv

Auta, respektive buginy a čtyřkolky známé pod zkratkami UTV a ATV, zde nejezdí pod rouškou anonymity, ale patří licencovaným výrobcům jako Yamaha, Suzuki a Arctic Cat. V Overpassu máte na výběr ze dvou desítek vozidel.

Z herních módů se jako první nabízí režim kariéry, ve kterém se v rámci sezóny předháníte se soupeři v umístění na bednách a svými výkony lákáte sponzory, za jejichž peníze si pořizujete nové stroje. Ne každé vozidlo se hodí na každou trať, takže i volba buginy či čtyřkolky ve vámi vybraném závodu z kalendáře hraje nemalou roli.

Kromě režimu pro jednoho hráče se myslelo i na multiplayer. Ten pojede samozřejmě online, ale naštěstí nechybí vymírající možnost rozdělené obrazovky na jednom zařízení. Všechno to zní skvěle, ale o úspěchu zde rozhodne jízdní model a realističnost fyziky, která se z krátkého videa posuzuje těžko.

Overpass vyjde letos v říjnu na PC, PlayStationu 4, Xboxu One a Switchi. Jako alternativu pro uspokojení tužeb po automobilové fyzice mohu osobně doporučit BeamNG a Pure Rock Crawling.

Nejnovější články