Valve chystá novou hru na základě modifikace Dota Auto Chess
zdroj: tisková zpráva

Valve chystá novou hru na základě modifikace Dota Auto Chess

22. 5. 2019 13:26 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Jak to dopadlo, když se Valve po dlouhých letech vrátila k vývoji her, všichni moc dobře víme. Artifact propadl, hru nikdo nehraje, její tvůrci se odmlčeli, aby za nějaký čas přišli s doufejme lepší verzí. Nicméně Valve se nevzdává a opět se pouští do vývoje hry, opět ze světa Doty 2. Nicméně nepůjde o čistě jejich vlastní tvorbu, ale zoficiálnění fanouškovského módu Dota Auto Chess.

Dota Auto Chess je původně nová mapa rozdělená na 8x8 polí jako šachy, kde jsou herní figurky zastoupené hrdiny z Doty 2. Ale nečekejte tahový bolehlav s perfektně promyšlenými tahy. Své by vám mělo napovědět slovo „Auto“ z názvu hry. Bitvy se totiž hrají úplně samy, postavy řežou hlava nehlava do nejbližších nepřátel.

Vy jen vybíráte, jaké jednotky pořídíte a kam je na herní plán postavíte v rámci půlminutové přípravy rychle odsýpajících kol. Po uplynutí časomíry se vaše sestava spojí se sestavou jednoho z protihráčů, proběhne bitva, obdržíte zkušenosti, nakoupíte nové jednotky, a tak pořád dokola. Během hry můžete sledovat, co se děje na deskách ostatních hráčů a trochu tak plánovat dopředu, i když nevíte, koho z nich vám hra nakonec přiřadí.

Board_Placement.max-950x950 zdroj: tisková zpráva

Za původní modifikací stojí čínské studio Drodo, které se spojilo s Valve a jednalo o možné spolupráci na plnohodnotné samostatné hře. Nicméně dohoda nakonec nedopadla z mnoha nespecifikovaných důvodů. Naštěstí nedošlo k nepříjemnému rozkmotření, jelikož budou oba týmy spolupracovat.

Drodo pracuje na vlastní hře Auto Chess pro čínský trh a pouze pro mobilní telefony, přičemž přijdou o licenci Doty. Společnost Valve jim pomůže s migrací uživatelských účtů z aktuální modifikace, zatímco sama vyvine oficiální samostatně stojící hru à la Dota Auto Chess, o které ale v tuhle chvíli nic neprozrazují, ani její skutečné jméno.

Nezbývá než doufat, že se studio poučilo z nemalých chyb napáchaných na Artifactu, který byl dobrý po herní stránce, ale zcela ho potopil podivný ekonomický model. Chtělo by to obnovit pošramocenou důvěru ve Valve, tak snad Dota Auto Chess nebude dalším zklamáním.

Nejnovější články