Valve oznámila novou hru – karetní Artifact založený na hitu Dota
zdroj: tisková zpráva

Valve oznámila novou hru – karetní Artifact založený na hitu Dota

9. 8. 2017 11:23 | Novinky | autor: Adam Homola |

Největší esportový turnaj nejen letošního roku není jen domovem pro ty nejlepší hráče Dota 2 pod sluncem, ale také pro oznámení nové hry od Valve. Na právě probíhajícím The International tvůrci nejhranější hry na Steamu představili karetní Artifact vycházející právě z Doty.

Valve bohužel nenabídla nic víc než nicneříkající teaser, potvrzení že půjde o karetní hru a datum vydání: 2018. Na záběry z hraní, nebo detailní rozbor herních mechanik, si tedy ještě nejspíš nějakou dobu počkáme.

Stejně tak nevíme nic o platformách ani ceně hry, i když tady bychom mohli zcela logicky očekávat minimálně Windows a model free to play. Podle jednoho z moderátorů The International Seana Plotta budou ve hře i pro MOBA typické lajny, creepové, kasárna, předměty a další propriety známé z Doty, jak informuje dotesports.com. V jaké formě ve hře budou a nakolik půjde o klasické kartičky a nakolik o postavení CCG konceptu na hlavu, uvidíme později.

zdroj: Archiv

Pro změnu ale víme, kdo na Artifact pracuje. Jedním z hlavních tvůrců hry je Brad Muir, který ve Valve pracuje teprve chvíli. Pamatovat si ho můžete z Double Fine, kde se podílel už na Psychonauts, jen aby později vedl vývoj Iron Brigade (dříve známá jako Trenched) a druhé crowdfundované hry Double Fine Massive Chalice. Muir, který je velký fanoušek Doty 2 a Hearthstone, má na svědomí také prototyp Brazen prezentovaný v rámci jedné Amnesia Fortnight.

Artifact příští rok vstoupí na jeden z nekompetitivnějších herních segmentů na trhu. Karetním hrám sice vládne Hearthstone, ale z lukrativního koláče si chtějí ukousnout i Gwent, The Elder Scrolls Legends, Fable Fortune a spousta dalších, méně známých her.

Na druhou stranu to nemusí mít Valve teoreticky vůbec těžké. Pokud by byl Artifact skutečně free to play, může se relativně jednoduše protlačit před masy hráčů díky dvěma faktorům. Jednak díky obří uživatelské základně Doty 2 a druhak samozřejmě díky Steamu. Těžko si představit situaci, kdy by Valve netapetovala svou novou hrou domovskou stránku Steamu. Tedy platformy, která pořád roste a denně nabírá zhruba 1,5 milionu nových uživatelů.

Publikum na The International nebylo z oznámení Artifact zrovna nadšené...

Nejnovější články