Valve prolomilo ticho kolem Artifactu: tvůrci se nyní odmlčí, aby vyřešili základní problémy
zdroj: tisková zpráva

Valve prolomilo ticho kolem Artifactu: tvůrci se nyní odmlčí, aby vyřešili základní problémy

1. 4. 2019 10:41 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Artifact je v současné podobě v koncích. V nejlepších hodinách se u něj v jednu chvíli nesejde ani 500 hráčů a jejich počet neustále klesá. A vydání menšího updatu či edice s novými kartami už hru opravdu nespasí. Tvůrci proto soustředí své síly na ty nejzákladnější problémy, takže aktualizace z konce ledna bude ještě dlouhou dobu strašit v pozici posledního updatu.

Návrat Valve na vývojářskou scénu se jednoduše nepovedl. Tvůrci udělali po herní stránce dobrou hru, ale učinili jiná, ve výsledku špatná rozhodnutí, která ji pohřbila. Valve přiznává, že u Artifactu zaznamenalo největší propast mezi očekáváním a skutečným přijetím hry ve své historii. Což není zas tak překvapivé.

Pravidelné updaty a nové edice byly samozřejmě v plánu, ale když tvůrci viděli, jak jim počet hráčů každým dnem rapidně klesá, správně se rozhodli soustředit vývoj jinam – na problémy zakořeněné pořádně hluboko.

zdroj: Archiv

„Věříme, že nyní musíme postupovat po velkých krocích, přehodnotit rozhodnutí, která jsme dříve učinili ohledně herního designu, ekonomického modelu, sociálního zážitku a dalších,“ píše se v oficiálním blogovém příspěvku.

Znamená to, že opět nastane dlouhé ticho, kdy do hry nepřibyde žádný menší update, ale po nějaké delší době můžete očekávat zásadnější změny v systémech hry. Free-to-play model se v tuto chvíli jeví jako logická cesta kupředu, ale možností je nepočítaně a musíme doufat, že Valve přijde s něčím pro hráče mnohem přívětivějším.

Nejnovější články