Ve sci-fi adventuře The Uncertain pátráte po minulosti lidstva ve světě bez lidí
zdroj: tisková zpráva

Ve sci-fi adventuře The Uncertain pátráte po minulosti lidstva ve světě bez lidí

1. 11. 2016 12:01 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Nezávislá a ke své škodě i dost nenápadná adventura The Uncertain představila svou první epizodu už v září. Nicméně, v rámci snahy o rozšíření povědomí o hře ruské studio ComonGames na Steamu nabízí hru s výraznou slevou za 9 eur. Přitom hra stojí za pozornost, jelikož si zatím odnesla z uživatelských recenzí velmi kladné hodnocení a především její postapokalyptický svět nabízí něco víc, než jen pohled na trosky lidské civilizace.

Pokud jste o The Uncertain ještě neslyšeli, vězte, že se jedná příběh robota jménem RT-217NP. Ten ve světě bez lidí pátrá po svých tvůrcích, tedy po lidstvu samotném. Všechny údaje o zmizelém lidstvu jsou však z neznámého důvodu utajené, takže milého robota čeká spousta pátrání. Na to konto hra nabídne řadu logických puzzlů, k jejichž vyřešení vám tentokrát nebude stačit prostý lidský důvtip a intuice, ale nastoupit někdy bude muset i chladná strojová logika.

Navíc i světě lidí bez lidí se dle slov autorů můžete těšit i na morální volby, ovšem  ve světě, kde není morálka nijak specifikovaná - stroje totiž podobné věci neřeší. Že se ovšem s robotickými obyvateli děje nějaká transformace ukazuje fakt, že právě hlavní hrdina první epizody s podtitulem The Last Quiet Day projevuje nebývalý zájem o minulost lidského pokolení.

zdroj: Archiv

Nejnovější články