Ve steampunkové detektivce Lamplight City vám bude do práce kecat mrtvola
zdroj: tisková zpráva

Ve steampunkové detektivce Lamplight City vám bude do práce kecat mrtvola

3. 1. 2018 14:03 | Novinky | autor: Adam Homola |

Alternativní 19. století, špína, smrt, bída. Nad tím vším se tyčí zdánlivě nedotknutelná New Bretagne, zářící maják průmyslového pokroku okořeněný špetkou steampunku. Jenže odloupnete-li naleštěnou industriální slupku adventury Lamplight City, uvidíte věci, o kterých se v novinách nedočtete. Vzkvétající ráj New Bretagne ve skutečnosti stojí na chatrném piedestalu třídního boje, zločinu a chudoby.

Bývalý policejní detektiv Miles Fordham se umí pohybovat v obou světech. S naleštěnou částí města nemá problém a v té špinavé je jako ryba ve vodě, kde zná každou uličku a kout. Fordham se po smrti svého parťáka živí jako soukromý vyšetřovatel s jedním velkým problémem.

Mrtví sice nemluví, ale jeho zesnulý parťák „hubu nezavře,“ jak si Fordham postěžuje v traileru. Jeho příčetnost se tak postupně propadá kamsi do neznáma, zatímco vy se snažíte přijít na kloub pěti unikátním případům.

Styl, jakým se doberete k výsledku a navzdory ukecanému parťákovi možná i ke svému zdravému rozumu, je na vás. Můžete si hrát na pana slušného, hezky prošmejdit všechna místa činu a v klidu si vyslechnout příběhy všech podezřelých.

zdroj: Archiv

Nebo, jak naznačuje trailer, se můžete inspirovat třeba v nestandardním downeyovském podání Sherlocka a páčit zámky, dávat lidem pěstí a vůbec používat metody, jimiž se dopracujete spíše k výsledku než k metálu. Oba postupy mají svá pro a proti a čím drsnější budete, tím víc se musíte připravit na adekvátní reakci herního světa.

V každém z pěti případů je několik podezřelých, falešných stop i různých konců. Vývojáři navíc tvrdí, že byste nikdy neměli zakysnout v neřešitelné situaci. Pokud se totiž zaseknete a nebudete vědět, jak dál, můžete se jednoduše posunout k dalšímu případu. Herní příběh se prý dokáže přizpůsobit i takovým skokům, tudíž je posloupnost událostí do jisté míry na vás.

Lamplight City mají na svědomí tvůrci ze studia Grundislav Games, které můžete mít v paměti zaryté díky povedené adventuře A Golden Wake. Dan jí dal v roce 2014 v recenzi osmičku s jasným doporučením a za sebe říkám, že Lamplight City, mimochodem inspirované díly E. A. Poea a Charlese Dickense, vypadá minimálně stejně lákavě.

Hra bohužel ještě nemá žádné konkrétní datum vydání. Víme jen to, že si zahrajeme ještě letos a že produktovou stránku hry najdeme na Steamu. Nejprve se plánuje vydání pro PC a Mac, ale kde jinde se hra po vydání ukáže či neukáže, uvidíme až v následujících měsících.

Nejnovější články