Ve strategii Flagship velíte z kapitánského můstku celé flotile kosmických lodí
zdroj: tisková zpráva

Ve strategii Flagship velíte z kapitánského můstku celé flotile kosmických lodí

21. 5. 2014 17:58 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Pokud sledujete sci-fi, určitě znáte scénu, kdy kapitán z můstku lodi řídí bitvu, načež mu jeden z poskoků řekne „něco se blíží“. Vzápětí se obrovském monitoru objeví pohroma, kterou všichni zděšeně sledují a hned mění plány, rozdávají rozkazy lodím i stíhačům a vymýšlí, jak z toho ven. Něco podobného zaujalo vývojáře z nezávislého studia Urban Logic Games při sledování Star Trek: Khanův hněv a výsledkem je projekt s názvem Flagship.

Původně měla Flagship vyjít jen na mobilní platformy, ale posléze se z ní vyvinula hra pro počítače (PC, Mac, Linux) vytvářená v Unity 3D a s podporou Oculus Rift. Systémově je Flagship realtime strategie, kterou ovšem sledujete z pohledu kapitána flotily, a rozkazy rozdáváte skrze terminál na můstku.

Průběh bitvy sledujete jak na terminálu ve 2D, tak i naživo z okna. Vidět, jak kolem vás zuří bitva a mohutné lodě reagují na vaše rozkazy, je prostě něco úplně jiného než tradiční strategický pohled. Je to úžasné. Naznačuje to už první upoutávka.

Je třeba zdůraznit, že se vývoj hry nachází ve stadiu pre-alfa, proto jsou modely na videu značně spartánské a nedokonalé. I tak ale celý koncept zní skvěle.

Zápletka třeba evokuje Battlestar Galactica. Lidstvo se vydalo ke hvězdám a zjistilo, že galaxie kolem nich není moc přátelská. Výsledkem byla zničená Sluneční soustava a úprk zbytku lidstva ve flotile lodí. Nyní před vámi, velitelem celé flotily, stojí úkol upevnit pozici v galaxii, vybudovat novou Zemi a samozřejmě přežít.

Flagship zdroj: tisková zpráva

Kolem vás bude ležet celá galaxie, kterou můžete (nebo musíte?) dobýt. Každá z vašich lodí má být unikátní, a protože bude získávat zkušenosti, má se i zlepšovat. Nové lodě se budou stavět ze získaných zdrojů.

Flagship nenabídne multiplayer, momentálně je plánována jako záležitost ryze pro jednoho hráče. Půjde asi i vysílat přepadové jednotky na palubu cizích lodí, ale nebudete se jich moci zúčastnit. Možná časem, až získají tvůrci dost peněz a budou si jistí, že to hře něco dá. Flagship je hlavně o velení flotile a ne o pouhé přestřelce v rámci obrovské bitvy.

Jelikož vývoj není moc daleko, Urban Logic Games nedokážou říci přesné datum vydání, ale rámcově počítají s příštím rokem. Už aby to bylo. Pokud byste ale chtěli na vývoj přispět, máte smůlu. Tihle Britové jsou totiž hrozně čestní a na rovinu říkají: „Hra je momentálně na začátku pre-alfa vývoje a my nemůže s klidným svědomím přijmout vaše peníze vzhledem k tomu, v jaké fázi se hra nachází. Ale jakmile bude kompletnější, pravděpodobně nabídněme lidem možnost koupit si hru už v alfa verzi. Také zřejmě zamíříme na Steam v rámci early accessu, ale až ke konci vývoje.“

zdroj: Archiv

Nejnovější články