Ve strategii Might and Magic Showdown si sami nabarvíte figurky svých bojovníků
zdroj: tisková zpráva

Ve strategii Might and Magic Showdown si sami nabarvíte figurky svých bojovníků

23. 1. 2017 17:33 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Kdo z vás si hrál s postavičkami, které jste si sami nabarvili a pak je používali třeba na Dračí doupě či Warhammer, nebo je jen tak stavěli do řad v epických bitvách? Já ani moc ne, jelikož jsem preferoval jednobarevné vojáčky s jejich neodolatelnou vůní čerstvého plastu, ale o to víc mě zaujal nový projekt Ubisoftu jménem Might & Magic Showdown. V něm si totiž sestavíte tým figurek, jejichž vzhled a chování můžete upravovat dle libosti, a povedete ho do taktických bitev proti nepříteli.

Hra se momentálně na Steamu nachází ve stadiu předběžného přístupu, aby autoři získali zpětnou vazbu od fanoušků. Bude zajímavé, co na Showdown hráči řeknou, zvlášť na kombinaci naplánovaných pohybů a bojování v reálném čase. Svým bojovníkům totiž budete moci ještě před bojem nastavit pokyny a podmínky pro jejich vykonání, tedy nejspíš něco jako „pokud se k tobě soupeřův tank dostane blízko, uteč“, nebo „zaútoč na nepřítele s nejmenším počtem životů.“ To by vám mělo usnadnit ovládání skupiny v hektických realtimových bitvách.

zdroj: Archiv

Celá estetika včetně designu bojiště má jednoznačně evokovat skutečné, fyzické hračky. Bitvy se odehrávají přímo v obýváku, vaše válečníky budete upravovat na pracovním stole, a tak dále. Samotné barvení bude důležitou součástí zážitku. Čeká vás 20 různorodých figurek z univerza Might & Magic, to znamená minotauři, džinové, orkové, draci a podobné bestie, ale taky andělé nebo pretoriáni. Vizuální editor Paint Workshop volně dostupný k vyzkoušení na Steamu by měl zaručit, že žádné dvě postavičky nebudou stejné.

Autoři plánují v předběžném přístupu strávit přibližně dva měsíce, ovšem sami píšou, že pokud by komunita přišla s nějakými fantastickými návrhy, jsou klidně ochotni celý proces prodloužit. Cena by měla zůstat na 20 dolarech i po vydání plné verze.

Nejnovější články