Ve vývoji je další RPG ze světa Vampire: The Masquerade
zdroj: tisková zpráva

Ve vývoji je další RPG ze světa Vampire: The Masquerade

15. 5. 2019 13:01 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Před pár měsíci fanoušky World of Darkness potěšila zpráva, že se příští rok dočkají pokračování kultovního upírského RPG Vampire: The Masquerade – Bloodlines, a už tu máme další oznámení. Na RPGčku ze stejného světa totiž pracují také tvůrci The Council, Big Bad Wolf. Oproti Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 má být jejich verze víc svázaná se stolní předlohou.

S příznivou zprávou pro obdivovatele upírů a her na hrdiny přišel francouzský vydavatel Bigben Interactive. Ten zaštiťuje ještě jednu hru z univerza World of Darkness, Werewolf: The Apocalypse, kterou vyvíjí Cyanide a už o ní dlouho nebylo slyšet, ale objeví se na letošní E3 a vyjde příští rok.

Ale od vlkodlaků zpátky k upírům. Bigben rozšiřuje svou spolupráci s Paradoxem, který teď vlastní práva na celé univerzum. Na RPG s licencí Vampire: The Masquerade pracuje Big Bad Wolf, tvůrci epizodické adventury The Council, a chtěli by jím definovat nový žánr narativních RPG s pravidly stolní předlohy. O více informací se studio podělí v srpnu na Gamescomu.

zdroj: Archiv

Osobně mě The Council zklamal zařazením okultních a nadpřirozených prvků, když se celou dobu tvářil jako historická adventura, ale pro svět plný upírů, vlkodlaků a přízraků by mohlo tohle studio být docela dobrá volba.

Po akutním nedostatku upírských RPG se tak teď dočkáme hned dvou. Jak verze od Big Bad Wolf, tak ta od Hardsuit Labs mají velký potenciál být výborné po scenáristické stránce, ale po předchozích zkušenostech věrně původním Bloodlines taky pořádně rozbité. V této chvíli jsou alespoň velmi ambiciózní.

Nezbývá než počkat, co se z obou projektů vyklube: Bloodlines 2 se ukážou v červnu na E3, zatím blíže nepojmenovaná hra pak v srpnu na Gamescomu v Kolíně nad Rýnem.

Nejnovější články