Ve Znojmě vzniká středověké dobrodružství Feudal Alloy s robotem v hlavní roli
zdroj: tisková zpráva

Ve Znojmě vzniká středověké dobrodružství Feudal Alloy s robotem v hlavní roli

4. 1. 2018 17:02 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Občas mi vážně zůstává rozum stát nad podivnými zjištěními. Věděli jste například, že středověku nevládli lidé, ale oprýskaní roboti? Já tedy rozhodně ne. A už vůbec by mě nenapadlo, že k jejich pohonu stačí akvárko s rybičkou… Ale dvoučlenný český tým z Attu Games je o své vizi minulosti přesvědčený a nechá nás do ní nahlédnout ještě během letošního roku.

Feudal Alloy nevyniká jen velice netradičním námětem – svět vypadá úplně stejně jako ten lidský před stovkami let, ale na bytosti z masa a kostí tu opravdu nenarazíte – ale zaručeně vás chytne i za oko svým kresleným vizuálem. Hned první pohled na malebné obrázky mi dal vzpomenout na výbornou plošinovku Valiant Hearts. Ta je samozřejmě mnohem temnější po všech stránkách, ale ručně malované prostředí na mě v obou případech funguje jako magnet.

I Feudal Alloy je plošinovka. Ale spíš než puzzly a hluboký, depresivní příběh vás zde čeká poctivá metroidvania, tedy putování plné robotů rozsekaných na součástky, vylepšování vašeho Attua, konfrontace bosů, hledání skrytých prostor, sbírání sběratelských předmětů atd.

zdroj: Archiv

Příběh zde samozřejmě je. Chudák farmář Attu měl tu smůlu, že se zabydlel ve vesnici, kterou přepadli zlotřilí bandité. Vesničanům ukradli všechno mazivo a rovněž jim podpálili chalupy. Attuovi se naštěstí podařilo uniknout a nyní je na cestě za pomstou.

Ne s každým plechem, který při svém putování potká, musí bojovat. Občas dojde i na vtipné dialogy. Vtipné proto, že v celé hře nepadne jediné slovo. Roboti mezi sebou komunikují pomocí animovaných bublin, na které můžete reagovat a volit si tak z nabízených možností. Na to a další střípky z vývoje se podívejte zde.

Feudal Alloy nevypadá vůbec špatně a kromě PC (Steam) se chystá i na PlayStation 4, Xbox One a Switch. Během února vznikne uzavřené demo, do nějž se můžete hlásit zde. Sice se jedná o první projekt studia Attu Games, ale jeden z dua, Lukáš Navrátil, už za sebou má jednu hotovou hru – stylovou plošinovku Toby: The Secret Mine inspirovanou Limbem.

Nejnovější články