Velký update přidává do Knights of the Old Republic II podporu Steam Workshop, widescreenu a další příjemnosti
zdroj: tisková zpráva

Velký update přidává do Knights of the Old Republic II podporu Steam Workshop, widescreenu a další příjemnosti

22. 7. 2015 9:49 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Na začátku února jsme zapomněli oslavit, alespoň symbolicky, desáté narozeniny Star Wars Knights of the Old Republic II: The Sith Lords. Důvodů k oslavám je spousta. Třeba, že jde o jednu z nejlepších RPG her vůbec. Co na tom, že v době vydání byla hra rozhašená technicky i obsahově, když nedostatky původní hry v mezičase smazali tvůrci modifikace The Sith Lords Restored Content, která vyšla v roce 2012, kdy se zároveň KotOR II konečně objevil na Steamu. Kdo hru s modifikací hrál, ví své a spíše souhlasně pokyvuje. Kdo ale krásy původní hry i modifikace doposud ignoroval, má nyní ideální šanci svůj přešlap odčinit. V souvislosti s vydáním Mac a Linux verzemi hry totiž tvůrci vydali update, který nabízí hned několik příjemných novinek a vylepšení.

Přidání 37 achievementů do hry je fajn, ale na kolena to asi většinu hráčů nesrazí. Podpora ukládání pozic do Steam cloudu už je ovšem užitečná, zatímco podpora nativního širokoúhlého rozlišení je příjemná na oči, stejně jako podpora 4K a 5K rozlišení. Alespoň pro ty z vás, co máte poněkud větší monitory či televize.

Možnost hrát KotOR II s PS3, PS4, Xbox One a X360 ovladači zvyšuje míru pohodlí při hraní, ale největší „peckou“ je přidání podpory Steam Workshop. Díky tomu bude zkoušení různých modifikací mnohem příjemnější a v podstatě automatické. Tvůrci z Aspyru, kteří mají Mac i Linux verze, a samozřejmě též update, na svědomí navíc spolupracovali právě s autory výše zmíněného The Sith Lords Restored Content modu, jehož obsah si do hry skrze Steam Workshop můžete rovnou naládovat. A opravdu to chcete udělat, protože modifikace krom řady zásadních oprav přináší obsah, který tvůrci z Obsidianu kvůli časovému presu museli ze hry před vydáním buď vyhodit, nebo jej alespoň deaktivovat.

Lze tedy říci, že teprve s instalovaným The Sith Lords Restored Content modem je Knights of the Old Republic II hra, jakou ji Obsidiani chtěli mít. A jakou ji chcete mít také vy. Čili vzhůru do toho (což nově platí i pro uživatele Mac a Linux systémů)!

Nejnovější články