Vesmírná akce Everspace 2 bude větší, hezčí a plnější
zdroj: tisková zpráva

Vesmírná akce Everspace 2 bude větší, hezčí a plnější

3. 10. 2019 10:59 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Jsou zpět! Kluci a holky ze studia Rockfish Games se po víc než dvou letech vracejí se svou další hrou Everspace 2. Ta logicky vychází z původní Everspace, tedy vesmírné střílečky pro jednoho hráče, která se inspirovala třeba ve Freelancerovi. Jednička nebyla vůbec špatná, ba naopak, ale dvojka prý bude po všech stránkách větší a snad i lepší hrou. Pokud se tedy seženou potřebné finance.

Everspace 2 včera odstartovala nejistou pouť na Kickstarteru, kde se snaží od fanoušků a nových přivandrovalců vybrat půl milionu dolarů. V době psaní tohoto článku, tedy ani ne den po spuštění kampaně, je tento cíl splněn z deseti procent a na jeho dokončení mají tvůrci 32 dní. Nevypadá to tedy nereálně, i když několikanásobné převýšení cílové částky je asi až moc optimistické.

Pokračování nebude nijak zásadně měnit jádro hry, tedy pilotování vesmírné stíhačky a akční přestřelky s umělou inteligencí. Nicméně dojde ke změně stylu. Roguelike je prakticky pryč, i když narazíte na oblasti, kde bude velké riskování odpovídat velké odměně. Ale vaše smrt neznamená ztrátu ničeho kromě postupu od posledního checkpointu, ke kterému se vrátíte.

Nyní se o Everspace 2 bude mluvit jako o RPG v otevřeném prostředí se stovkou různých lokací, které ukrývají mnohá tajemství, ještě víc lootu než předchůdce, mnohem vymakanější umělou inteligenci (vývojáři ji prý předělali od podlahy), širší možnosti vylepšování vaší lodi, spoustu hlavních tříd plavidel a jejich podtříd, pořádný příběh rozpínající se na 20 až 30 hodinách, promakanější grafiku – a tak by se dalo pokračovat ještě dlouho (popis na Kickstarteru je vážně vyčerpávající).

zdroj: Rockfish Games

Tvůrci si na pokračování stanovili dvakrát větší rozpočet, takže by nemělo jít o přehnané sliby, které vás nalákají na podpoření kampaně. U té stojí za zmínku pledge Standard Edition za 40 eur, která je nejnižším příspěvkem garantujícím plnou hru. Kromě toho vám umožní vyzkoušet si koncem roku prototyp hry, který byl prezentovaný na Gamescomu.

Bude to na dlouhou dobu jediná možnost, jak si Everspace 2 zahrát za tyto peníze. V dubnu roku 2020 proběhne uzavřená alfa, v červnu uzavřená beta (obě pro vyšší úrovně příspěvků), v září započne early access, který se dočká tří velkých updatů, aby plná hra vyšla ve třetím čtvrtletí roku 2021. Pokud tedy vše půjde podle plánu, tak tu za dva roky očekávejte článek s launch trailerem.

P.S. Tvůrci vám 100% garantují, že Everspace 2 vyjde jako první na Steamu a GOGu. Valve je pro ně důležitým partnerem a nemají dle svých slov důvod pro jakoukoliv exkluzivitu. Kromě toho se se hrou počítá i na konzolích a bude podporovat nejrůznější periferie od klávesnice s myší přes gamepady až po joysticky.

Nejnovější články