Vesmírná akce Space Noir se odvolává na Wing Commandera
zdroj: tisková zpráva

Vesmírná akce Space Noir se odvolává na Wing Commandera

10. 3. 2014 16:16 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Sympatický tým N-Fusion pracoval třeba na povedeném Deus Ex: The Fall nebo odpočinkové střílečce Air Mail. Nyní představil novou hru, která by měla zahřát dušičku všech fandů vesmírného střílení, manévrování a případně ještě lovení kořisti v podobě cizích letounů. Jmenuje se Space Noir a v tiskové zprávě vydavatel z Unity Games odvážně zmiňuje i X-Wing a nebo Wing Commandera.

Ale nenechme nováčka zdeptat srovnáními s giganty. Podle prvního videa hra nevypadá tak propracovaně z hlediska znázornění vesmírných soubojů, ale působí jako dobrá akční oddychovka s potenciálně zajímavým hlavním hrdinou. Tím je lovec odměn Hal Markham, který vandruje vesmírem a loví renegáty v jejich lodích. Jediného společníka mu přitom dělá lodní umělá inteligence jménem Rhonda.

Na tuhle cestu se ale vydal poté, co za sebou nechal zcela odlišný život. Narodil se do společensky významné rodiny, pracoval pro velkou korporaci. Pak ale zjistil, že korporace není tak prospěšná všem, jak se tváří a na to konto přišel o rodinu a snoubenku našel v posteli bezohledného politika, jehož si pak vzala. Takže hru prý začneme s Halovou kocovinou v nějakém zapadlém koutu vesmíru. Budí jej Rhodna a oznamuje mu, že zatímco vyspával opici, po krku mu jde letka pirátů...

Zasazením prostě působí Space Noir velmi sympaticky a příběh tak představuje něco, co zrovna v tomto typu her nevídáme často. Jakou roli to bude hrát v samotném průběhu hry je otázka, ale za žádný pokus odvyprávět něco navíc nehodlám tvůrce odsuzovat. Tím spíše, že příběh zkrachovalce prostě zní fajn. Co se týče samotné herní náplně, tu lépe nastíní samotný trailer. Celkem bychom měli navštívit pětici světů v celkem pětatřiceti misích. Jediné, co ještě vyvolává lehké obavy jsou platformy, protože kromě PC by měla Space Noir vyjít i na tabletech. V traileru ale vypadá solidně a ne nějak ořezaně. Naopak, obrázky vypadají skvěle. A kdy Space Noir vyjde? Prý někdy v létě.

zdroj: Archiv

Nejnovější články