Vesmírná strategie Halcyon 6 spojuje náladu Star Treku s hratelností FTL
zdroj: tisková zpráva

Vesmírná strategie Halcyon 6 spojuje náladu Star Treku s hratelností FTL

12. 9. 2016 11:30 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Zatímco svět slavil padesáté výročí fenoménu Star Trek, vyšla na PC hra, která k němu nemá zas tak daleko. Halcyon 6: Starbase Commander je pozoruhodný mix, který v sobě spojuje prvky budovatelské strategie, vesmírných bitev po vzoru FTL, tahových soubojů posádky s vesmírnými monstry a právě ducha Star Treku. Hra byla pět měsíců v early accessu a už několik dní tvůrci nabízí její plnou - dokončenou verzi.

Zápletka je apokalyptičtější než průměrná epizoda Star Treku a má blíž třeba k Space Battleship Yamato. Flotila mimozemské civilizace se blíží k Zemi a ani soustředěný odpor pozemských sil ji nedokázal zastavit. Poslední naději skýtá opuštěná vesmírná stanice Halcyon 6, která zůstala po dávno vyhynulé rase. Stanete se kapitánem této stanice a společně s posádkou se vydáte do hlubin vesmíru, abyste navázali spojenectví s jinými rasami a vybudovali flotilu, která dokáže útočníky zastavit.

Halcyon 6: Starbase Commander nabízí prvky z několika žánrů. Budujete a rozšiřujete základnu, a podobně budujete flotilu, které pas vysíláte do neprobádaného vesmíru na mise. Staráte se o posádku, přidělujete její členy do lodí i systémů základny, což se samozřejmě projevuje v jejich efektivitě. Čekají vás také procedurálně generovaná setkání s volbami ve stylu RPG a samozřejmě i souboje s flotilami a nepřáteli, které svou tahovou povahou nejvíc evokují JRPG. Nejdůležitější roli v celé hře ale hraje právě posádka. Její členové totiž mají unikátní vlastnosti a udržet ji ve funkčním a spokojeném stavu není jednoduché.

zdroj: Archiv

Uživatelská hodnocení na Steamu jsou zatím v drtivé většině pozitivní, ale tvůrci ze studia Massive Damage varují, že jsou pořád na začátku. Kromě likvidace nevyhnutelných bugů se věnují vývoji dalšího obsahu.

Nejnovější články