Vesmírná střílečka Everspace spustila první fázi bety
zdroj: tisková zpráva

Vesmírná střílečka Everspace spustila první fázi bety

1. 8. 2016 13:22 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

O alfa verzi očekávané vesmírné akce s rogue-like prvky jménem Everspace jsme naposledy psali v dubnu. Jedná se o pokračovatele trendu prozkoumávání vesmíru ve vlastní lodi, který odstartovaly hry jako Elite: Dangerous. Nicméně, žánrově je Everspace trochu jinde, v první řadě jde o hru pro jednoho hráče. Arkádové vesmírné souboje doplňují prvky, které mají blízko ke skvělé FTL. Máte vlastní stíhačku, poletujete mezi hvězdami, prozkoumáváte jednotlivé procedurálně generované sektory a samozřejmě bojujete. A když umřete, vaše cesta začíná pěkně od začátku, byť o vše nepřijdete a do dalšího pokusu se vám přenesou kredity a získané plánky.

Everspace je příkladem toho, jak jde spojit jednoduchá hratelnost se zajímavými prvky. Procedurálně generovaný obsah zajišťuje, že jednotlivé mise v rámci jednotlivých sektorů budou při každém pokusu jiné. Abyste každý sektor opustili, potřebujete mít dostatek paliva, zdrojů a dostatečně vylepšenou stíhačku.

Není divu, že jde o nejúspěšnější německou hru z hlediska crowdfundingu – celkem vybrala už přes 700 tisíc dolarů. A studio ROCKFISH Games rozhodně nezahálí. Vývoj Everspace se přehoupl do uzavřené bety. Do této fáze už se nedostanete, ale nemusíte zoufat, ještě tento rok se beta otevře pro všechny zájemce, kteří do ní mají přístup buď skrz Kickstarter a nebo dodatečné zafinancování přes oficiální stránky.  Letos by měl vyjít early access na Steamu, GOG a také Xbox One.

Oproti alfa verzi najdete v první fázi bety vesměs plánované přídavky jako například dva nové sektory k prozkoumání, větší rozmanitost nepřátel, zbraní a planet. Vylepšená byla i vizuální stránka hry. Autoři přidali hezčí asteroidy, vesmírná oblaka a nebo i sluneční erupce. Že Everspace nevypadá vůbec špatně se můžete sami přesvědčit v novém traileru.

zdroj: Archiv

Nejnovější články