Veteránská obtížnost pro Anno 2205 dá zabrat i zkušeným hráčům
zdroj: tisková zpráva

Veteránská obtížnost pro Anno 2205 dá zabrat i zkušeným hráčům

7. 4. 2016 12:00 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Vývojáři z Blue Byte se na fórech věnovaných Anno 2205 pochlubili novinkami, které do hry přináší aktualizace s názvem Veteran’s Pack, určená hlavně zkušeným stratégům. Vedle obvyklé dávky optimalizací a oprav se tato totiž skupina hráčů dočká zejména nového stupně obtížnosti.

Nová obtížnost Veteran je k dispozici nejen při startu hry, ale můžete na ni přejít i v rozehraných hrách. Takové rozhodnutí je sice nevratné, hra ale zároveň ukládá na novou pozici, takže se v případě nezdaru můžete vrátit k původní verzi.

Nová obtížnost přináší například možnost nastavení časových limitů pro jednotlivé úkoly a vedle toho lze libovolně nastavovat i další detaily, které se týkají náročnosti zážitku. Hráči si mohou zapnout například náklady na demolici budov nebo povinnou údržbu pozastavených fabrik - spotřebovávají pak polovinu svých normálních nákladů. Dále lze zapnout, že v rizikových oblastech zničené plavidlo sice nahradí nové, ale posádku budou tvořit samí zelenáči...

S novými výzvami přicházejí i nové odměny včetně ornamentů. Hráči, kteří dokáží s vyšším stupněm obtížnosti oslovit milion investorů, se na jeden takový mohou těšit - Veteran Statue. Další dva pak už spadají do kategorií klasických.

Veteran’s Pack rovněž odstraňuje řadu chyb a přináší drobné optimalizace – hra by se měla rychleji načítat a úprav doznal též interface hry. Nově lze na minimapě najít seznam budov a poklepáním na jednu konkrétní se na ni zaměří kamera.

Pokud jde o balanc, nabídne Anno 2205 větší množství iridia, zvětší se efektivita hlavního sídla společnosti a budování dalších a dalších distribučních center znamená vyšší náklady na jejich výstavbu. V neposlední řadě pak oznámení zmiňuje, že zalidněné sektory mají větší náklady na údržbu.

zdroj: Archiv

Nejnovější články